2015. feb 06.

Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA

írta: budapest24
Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPA

Javier González Pareja és Kersten Bachmann munkáját ismerték el

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén idén első alkalommal díjazta a külföldi vállalatvezetőket. A Budapest Business Journal „Az év külföldi vállalatvezetője” (Expat CEO of the Year 2015) díját a szakértőkből álló grémium Javier González Pareja-nak, a magyarországi Bosch csoport vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA különdíját Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője kapta, a magyar beszállítókért végzett tevékenységéért.

„A BBJ, Magyarország egyetlen angol nyelvű kétheti gazdasági lapja mindig is fontos szerepet töltött be a hazánkban élő és dolgozó külföldi vállalatvezetők informálásában. Ezért döntöttünk úgy, hogy díjat alapítunk és idén először, a HIPA-val közösen szervezett gálaesten adjuk át az Év külföldi vállalatvezetőjének járó díjat.” – mondta Román Balázs, a BBJ-t kiadó Absolut Media Zrt- vezérigazgatója. A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az évben kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerést a Bosch csoport vezérigazgatója, Javier González Pareja kapta.

esik_robert_atadja_a_dijat_kersten_bachmann-nak_s.JPG

„Magyarországi kinevezésemkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy munkámat a bizalom, az innováció és a sikerorientáltság vezérli majd. Az elmúlt évek személyes és vállalati sikerei azt bizonyítják, hogy a helyes irányt választottam. A csapatommal nap, mint nap azon dolgozunk, hogy a Bosch munkaadóként és piaci szereplőként továbbra is fontos szerepet játsszon Magyarországon. Köszönöm a Bosch csoport valamennyi magyarországi munkavállalójának – ezt a díjat nekik köszönhetem és nekik szól.” – nyilatkozta Javier González Pareja a díjátadó alkalmából.

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a hazai befektetésösztönzés professzionális intézménye. A szervezet elsődleges feladata, hogy minél több befektetést vonzzon az országba, de emellett arra is kiemelt figyelmet fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő, hosszútávon megbízható hazai beszállítókat találjon. 

A szervezet által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője kapta.

roman_balazs_dale_a_martin_lippai-nagy_irisz_javier_gonzales_pareja_kertsen_bachmann_dr_szabo_laszlo_s.JPG

„Fontosnak tartjuk, hogy kifejezzük a köszönetünket annak a cégnek, amelyik a tavalyi évben kimagaslóan sokat tett annak érdekében, hogy minél több magyar beszállító vehessen részt  a termelési és gyártási folyamataiban.   Örülünk annak, hogy ezzel a különdíjjal most hivatalosan alkalmunk nyílt elismerni a TAKATA-nak  ezen a téren tett erőfeszítéseit” - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke.

2013. november 15-én jelentették be, hogy a Takata Magyarországon, Miskolcon építi meg következő, az egész világon legnagyobb és legmodernebb üzemét. Azóta gyakorlatilag felépült a 60 ezer négyzetméteres gyár, ahol a Takata mind a beépülő alkatrészek gyártásának folyamatához, mind pedig az egyéb kapcsolódó szolgáltatásaihoz folyamatosan növeli magyar beszállítóinak arányát. Idén pedig a HIPA-val együttműködésben elindítja a komplex magyar  beszállító fejlesztési programját.

A BBJ Expat CEO of the Year díj odaítéléséről döntő grémium tagjai

  • Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszter-helyettese
  • Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója
  • Tóth Vazul, a Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) elnöke
  • Román Balázs, a Budapest Business Journalt kiadó Absolut Media Zrt. ügyvezetője
Szólj hozzá

bulvár