2015. feb 07.

RICKI AND THE FLASH + Mozielőzetes képekben, extra videókkal

írta: budapest24
RICKI AND THE FLASH + Mozielőzetes képekben, extra videókkal

Nem minden rocksztár marad örökre fiatal. Niki (Meryl Streep) fölött is eljárt az idő, és a hírnév is egyre fogyatkozik körülötte – már szinte csak egy rajongója maradt: a pultos srác (Ben Platt) a törzshelyén.  

Niki sok évvel (sőt, évtizeddel) ezelőtt lelépett a családja elől: elhagyta a férjét (Kevin Kline) meg a gyerekeit, és Kaliforniába költözött, mert a hírnév és a siker mindennél jobban vonzotta. De most válik a lánya, és ő úgy érzi, egy anyának a gyerekei mellett a helye. És életében először tényleg kipróbálja, milyen szülőnek lenni. 

A bárányok hallgatnak és a Philadelphia Oscar-díjas rendezője a Juno Oscar-díjas forgatókönyvírójával együtt készít filmet. A főszereplő a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, aki már a Mamma Miában bebizonyította, milyen jól  énekel és táncol: de ebben a vígjátékban már gitárt is ragad!

Mozibemutató: 2015. szeptember

ricki_jelenetfoto.jpeg

Főszereplők: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Ben Platt, Rick Springfield. Írta: Diablo Cody. Rendezte: Jonathan Demme

További filmek képekben, katt rá!

Mila Kunis felemelkedése (16)

Ő az első olyan színésznő, aki egy nagy premier közeledtével gyakran nem a filmről beszél, mégsem haragszik érte senki. Mila Kunis a Wachowski-testvérek új, mega-sci-fije, a Jupiter felemelkedése (16) (Jupiter Ascending, már a mozikban) bemutatója kapcsán mostanában nagyon sokat találkozik újságírókkal, és ő – bár szívesen mesél a forgatás nehézségeiről – mégis hamar négyhónapos kislányára tereli a szót.

A büszkesége érthető: Wyatt Isabelle Kutcher több mint 4,5 kg-mal született. Akkora baba, hogy anyukája szerint: „sosem volt újszülött”.

– Hiába vettünk előre egy tonna újszülött-pelenkát, nem voltak rá jók. A ruhák sem – mesélte a színésznő, aki szülés után még szebb, mint valaha. – Most négyhónapos, és a kilenchónaposok méretét viseli.

Mila Kunis azt is elmondta újságíróknak, hogy a babázás teljesen leköti. Egy időre a Jupiter felemelkedése lesz a legutolsó filmje. 

– A Jupiter felemelkedése készítésekor 17 órás munkanapjaink voltak – mondta. – Nem lehetek egyszerre filmsztár és anya. Különleges szerencse, de megtehetem, hogy egy ideig kimaradjak a munkából. Az első három együtt töltött hónap alatt például minden éjszakát ébren töltöttem Isabelle-lel. És nagyon élveztem – jó, hogy nem kellett a meló miatt aggódnom közben. Úgyhogy, nagyon remélem, nem akarják rögtön jövőre leforgatni a Jupiter második részét! 

Whiplash az Oscar-ebéden (16)

Az Oscar-díjra jelöltek ebédje a legnagyobb filmes díjért folyó rendes évi versenyfutás legkellemesebb állomása: ilyenkor egy közös ebéden feloldónak a gátlások, messze tűnik a feszültség. A kedden a Beverly Hiltonban megrendezett eseményen részt vevő több mint 150 jelölt – hangvágótól a szupersztárig – békésen evett és ivott együtt a hotel hatalmas báltermében.

Egyedül talán Damien Chazelle nem volt laza. A Whiplash (16) (Whiplash, már a mozikban) író-rendezője még túl kezdő Hollywoodban. Bár idén az egyik legnagyobb sikervárományos az ő filmje, és 5 kategóriában jelölték, a rendező (aki mint a legjobb eredeti forgatókönyv írója került versenybe) úgy tűnik, nem tudja elfelejteni, hogy egy éve még egy rajongói klubban nézte az Oscar-közvetítést, ő volt a legtájékozottabb mozimániás, és fel sem merült benne, hogy egy év múlva, immár ismert filmesként fogalmazhatja a 45 másodperces köszönőbeszédét.

– Azért hazugság volna azt mondani, hogy nem gondoltam magamban azt: jövőre már én is ott leszek a díjátadón – nyilatkozta a rendező. – De abban a kocsmában, ahol általában néztem az Oscar-gálát, rajtam kívül még vagy százötvenen gondolták ugyanezt. Az országban meg 150 ezren. Szóval, még alig fogtam fel, hogy tényleg itt vagyok…

A vadon és a színésznő (16)

Reese Witherspoon mindig tökéletes. A 38 éves, háromgyerekes szupersztár, aki a Vadon (16) (Wild, hazai bemutató: február 19.) főszerepének eljátszásáért két hét múlva talán második Oscarját is átveheti, igazi bombanő. És most azt is elárulta, mi a titka: Sofia Vergara.

– New Orleans-ból jövök, ahol Sofiával forgatok – mondta Witherspoon az Oscar-jelöltek keddi ebédjén. – Csomó akciójelenetet vettünk együtt. Én így tartom magam kondiban: Sofia Vergarával bunyózom. Az ember izmosodik tőle és biztos a bőrnek is jót tesz. Bár pillanatnyilag tele vagyok lila foltokkal…

Azért a Vadon is kemény edzés volt: a film főhőse úgy akar megszabadulni a múltja démonaitól, hogy 1700 kilométert gyalogol az USA erdeiben. A forgatás során a sziklamászáshoz, hóban-fagyban, sivatagban és mocsárban való túrázáshoz a színésznő egyszer sem kért dublőzt. Sőt: állítólag, hatalmas hátizsákja valóban több mint 20 kg-ot nyomott: így sikerült teljesen átélni a szerepét. 

 

Gere beköltözik a Marigoldba (12)

Richard Gere nemcsak színész: Tibet ügyének elkötelezettje, és ezért nagyon sok időt tölt Nepálban. Dolgozni viszont tavaly ment először Indiába: a Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel (12) (The Second Best Marigold Hotel, hazai bemutató: április 2.) című vígjátékban ő is a Marigold lakója lett.

– Különös érzés, hogy vagy negyven éve járok Indiába, és mindig azért jöttem, hogy ne érezzem magam annyira amerikainak – nyilatkozta a színész. – A forgatáson pedig az volt a feladatom, hogy amerikaibb legyek az amerikaiaknál. John Madden rendező mindig rám szólt, ha úgy érezte, kezdek hasonulni a brit sztárokhoz. Sőt, még a forgatókönyvet is felülvizsgáltatta velem ebből a szempontból: tökéletes jenkit faragott belőlem.

A filmben a szálloda szeszélyes tulajdonosa az esküvőjére készül, és közben a lakói is sokféle szerelmi kalandba bonyolódnak. De a legnagyobb izgalmakat az a figura okozza, akit Richard Gere alakít… 

 

 

 

 

Szólj hozzá

mozi