2015. feb 10.

Berki Krisztián: „A kislányom osztja be az időmet”

írta: budapest24
Berki Krisztián: „A kislányom osztja be az időmet”

Kerti szőnyegporolón gyakorolt gyermekként a világbajnok tornász

Berki Krisztián olimpiai és háromszoros világbajnok magyar tornásznak több okból is különleges volt a 2014-es év: kislánya született, majd újabb világbajnoki címmel gyarapította sikereit. Hazánk egyik legismertebb sportolója pályafutásának kezdetéről, a felkészülésről és tavaly született kislányáról is mesélt Szani Rolandnak a Class Kultúrában.

A leghallgatottabb rádió műsorvezetője, Szani Roland hétről hétre az ország közismert előadóit és közéleti személyiségeit kérdezi a mikrofonnál ülve, ezúttal Berki Krisztián, olimpiai és háromszoros világbajnok magyar tornász, lólengés-specialista volt a Class Kultúra vendége. A sportoló elmondta, mesébe illőnek érzi pályafutásának kezdetét, bár az első időszak nem volt könnyű számára.

berki_krisztian_szani_roland_classfm.jpg

Kisgyerekként szinte egész nap az udvaron játszottam, a szőnyegporoló volt a kedvencem: lógtam, csüngtem rajta naphosszat. Velünk szemben egy tornaedző lakott, aki felfigyelt rám, 4 éves voltam akkor. Szólt a szüleimnek és elvégeztük egy gyors tesztet a lakásban. Mivel az edző tehetségesnek talált, tovább folytattuk – a tornateremben. Nagyon kemény volt, az első két hétben sírva jöttem, sírva mentem az edzésekre.” – árulta el Berki. „1994-ben volt az első versenyem, csapatverseny, amelyen aranyérmesek lettünk, annak ellenére, hogy akkor talán mindannyiunk közül én voltam a leggyengébb. A szüleim hihetetlenül büszkék voltak – ők a mai napig támogatnak és mindig meghatódnak, ha nyerek. Nagyon sokat köszönhetek nekik.” - mondta olimpikonunk, akit 2014-ben a magyar sportújságírók szavazatai alapján Az év férfi sportolójának választottak.  

Berki Krisztián Szani Rolandnak arról is mesélt, hogyan változott meg az élete kislánya születésével és tervezik-e, hogy tovább bővítik a családot. „Már két lány vár otthon minden verseny után, jobban össze is kell kapnom magam. Amikor Lia megszületett, teljes mértékben megváltozott az életem: világossá vált, hogy ő a legfontosabb, alkalmazkodnom kell hozzá. Korábban nagyon nagy alvó voltam, de most már elsősorban ő osztja be az időmet.” – mesélte a büszke apuka, aki hozzátette, a kistestvérrel egyelőre várnak még.

Hogy lesz-e kistesó? Ezt a feleségemtől kellene megkérdezni, bár ő viccesen azt mondta, hogy a következőt én hordjam ki.” – mondta nevetve. „Nagyon élvezzük a gyermekünkkel töltött idő minden egyes pillanatát. Azonban ha ennyit fogok utazni, mint az elmúlt években, akkor még egy baba nem biztos, hogy belefér a következő Olimpiáig.” – árulta el Krisztián, aki azt is hozzátette, örülne, ha kislánya is rendszeresen sportolna. „A tornaterembe már most nagyon szeret bejönni hozzám, bízom abban, ha kijutok Rióba, a feleségemmel együtt ő is velem tart majd. Szeretném, ha szokná a közeget.” – tette hozzá a népszerű tornász.

Szani Roland elárulta, hogy Berki Krisztián a Class stúdiójába is magával hozta családját. „Kedves, aranyos, közvetlen ember, aki abszolút két lábbal áll a földön. A családjával együtt érkezett a stúdióba, így láttam a tündéri kislányát, Liát is. Nehéz volt egyeztetni vele, hiszen elfoglalt ember: edzések, felkészülés, versenyek, így nagyon örülök, hogy szóra bírhattam a műsorban. Mindketten jól éreztük magunkat a beszélgetés alatt.” – mondta a Class Kultúra műsorvezetője.

Hogyan készül Berki Krisztián a versenyekre? Miért hiányzik egy centiméter a kulcscsontjából? Milyen a kapcsolata az edzőjével? Ha lemaradtál az interjúról, visszahallgathatod a Class Kultúrában, a Class FM.hu Médiatár rovatában.

 

Szólj hozzá

bulvár Class FM