2015. feb 27.

Ma este indul A konyha ördöge!

írta: budapest24
Ma este indul A konyha ördöge!

Február 27-től péntek esténként jelentkezik Bereznay Tamás séffel a TV2 új gasztro reality műsora. A konyha ördögének csapata elsőként egy zirci családi panzióba érkezik meg. Tamás kíméletlen kritikája pedig megteszi hatását, a kilátástalan küzdelemben erejét vesztett tulajdonos már az első órák után vigasztalni kényszerült síró szakácsnőjét.

ako_logo_fullhd.png
Az egykor sikeres családi vállalkozásként működő Jeskó Panzió Zircen a csőd szélére jutott. A tulajdonosnak arra sincs pénze, hogy külön pincért fizessen, így ő szolgálja ki az étterembe betérő Bereznay Tamást, aki az első perctől minden apró részletre figyel. A séf ugyanis A konyha ördögében nem csupán az étlapot és a konyhát rázza gatyába, hanem teljes szemléletváltásra törekszik és az éttermek külseje is modernebb lesz a négy napos átalakítás végére. Drámai pillanatokban nem lesz hiány, az őszinteség, a problémákkal való szembesítés nehéz pillanatokat okozott már az első forgatási helyszínen is, ahol mindössze pár óra leforgása alatt az egyik szakácsnő zokogni kezdett Tamás véleményét hallva.

bereznay_tamas_1.jpg
„Érzékeny lelkületű ember vagyok, nem szoktam káromkodni, ordítozni, de ha olyan a szituáció, akkor felemelem a hangom és határozottan elmondom a véleményemet. Nem lehet finomkodni, négy nap alatt kell teljesen átalakítanunk az éttermeket a konyhától kezdve a személyzet hozzáállásán át a külsőségekig, nincs idő a mellébeszélésre. A zirci Jeskó Panzióban is voltak feszült pillanatok, sírás is, és ez a továbbiakban sem lesz másképp. Egy azonban fontos, engem a segítő szándék vezérel.” - árulta el Bereznay Tamás, aki nem riad vissza attól, hogy kíméletlen kritikát fogalmazzon meg. - „Már az első adásban is kiderül, hogy melyek azok a tipikus hibák, amit a legtöbb étteremben elkövetnek. Szerintem felháborító, hogy fél évente nem cserélik az étlapot, nincs szezonalitás és a konyhákban ott van az ételízesítő és a szárított petrezselyem, amit legszívesebben kitiltanék mindenhonnan. A kényelem nagy úr, pedig egy kis bátorság csodákra képes, nem kell félni a változástól. A másik sarkalatos pont a tisztaság, pontosabban annak hiánya. Tanulságos képsorok lesznek minden adásban, azt megígérhetem.” – tette hozzá a séf.

kepatmeretezes_hu_img_2066.jpg
Hogy sikerül-e megtalálnia Bereznay Tamásnak a közös hangot a zirci étterem szakácsnőivel, és hogy a tulajdonos hajlandó-e áldozatokat hozni étterme megmentéséért, az A konyha ördöge első adásából kiderül!

kepatmeretezes_hu_img_2086.jpg

Szólj hozzá

bulvár