2015. már 02.

Néhány tény, amit nem tudtál a South Parkról

írta: budapest24
Néhány tény, amit nem tudtál a South Parkról

vagy ha mégis, akkor bocs

A South Parkról sok mindent állíthatunk, kivéve azt, hogy már nem tartogat meglepetéseket. Az egyre agyamentebb epizódokban az alkotók, Trey Parker és Matt Stone is mindent megtesznek, hogy rejtett tartalmakat tegyenek közzé, sőt, mintha a rajongók is megszállottan keresnék a kikacsintásokat. Lássunk néhányat a Magyarországon is a 18. évaddal futó South Park meglepő titkai közül. 

image009.png

Az megvan, hogy Cartmanék termében az ábécé egy értelmes mondatot ad ki? Igaz spanyolul, de az áll a táblán, hogy „Úr Isten, kicsináltátok Kennyt, ti &#@°%!”

Ha már Kenny-nél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy az ő karakterét egy valós személyről mintázták. Trey Parker egyik gyerekkori barátját, a környék legszegényebb gyerekét hívták így, aki szinte mindig kapucnis pulóvert viselt. Ettől alig lehetett érteni, hogy mit beszél. Gyakran lógott a suliból, így az osztálytársai visszatérő poénja volt, hogy biztos azért nincs iskolában, mert meghalt.

image010.png

A muslincák rendelkeznek egy mutáns génnel: két nap alatt elpusztulnak, ha megfertőzi őket egy bizonyos baktérium. Hogy ez hol kapcsolódik a South Parkhoz? Ott, hogy a sorozatból ismert, folyton tragikus halált haló Kenny McCormick után nevezték el a tudósok ezt a mutáns gént Kenny-nek.  

image011.png

A South Park több díjat is magáénak tudhat. Trey Parker és Matt Stone sorozata négy Emmy-díjat nyert, de ahogy az köztudott, Oscar-díjra is jelölték az egész estés film zenéjét. Sőt, 2006-ban a Peabody Awardson elvitték a Szigorú Társadalmi Kommentárért járó díjat is.

A folyamatos elismerések a műsor nézettségén is megmutatkoznak. A Comedy Central saját gyártású sorozata a kezdetektől fogva kiemelkedően magas nézettségű műsor: Amerikában epizódonként átlagosan 3,5 millió nézőt ültet le a tévék elé. A Time magazin is beválogatta a minden idők 100 legjobb tévéműsora közé.

A South Park 18. évadának legújabb részei keddenként 22:00-kor a Comedy Centralon.

 

Szólj hozzá

tv bulvár program South Park Comedy Central tv/rádió