2015. már 27.

Szombaton az energiatakarékosságé a főszerep a METRO áruházakban

írta: budapest24
Szombaton az energiatakarékosságé a főszerep a METRO áruházakban

A METRO idén is részt vesz a világméretű kezdeményezésben, a Föld Órája programban március 28-án, szombaton 20:30 és 21:30 között. Az összes magyarországi METRO áruház világító oszlopfeliratai kialszanak, valamint az eladótér megvilágítása is csökkentett üzemmódban működik majd.

fold-oraja2.jpg

A Föld Órája egy 162 országot és 7000 települést magába foglaló világméretű önkéntes kezdeményezés, melyet a WWF indított útjára 2007-ben. A program keretében a résztvevők minden év márciusának utolsó szombatján 20:30 és 21:30 között egy órára lekapcsolják a fölösleges világítást és különféle elektromos készülékeket. Az akció alapvető célja, hogy felívja az emberek figyelmét a túlzott energiafogyasztásból származó környezeti problémákra.

A METRO idén is részt vesz a kezdeményezésben, mely során az áruházak világító oszlopfeliratai kialszanak, valamint az eladótér megvilágítását is csökkentett üzemmódra kapcsolják. Az áruházlánc, amely már 2009 óta minden évben részt vesz a programban, támogatva azt, partnerei számára is szeretné felhívni a figyelmet a természeti erőforrások védelmének és a klímaváltozás megfékezésének jelentőségére.

szerklead4-600x400.jpg

A METRO azonban nemcsak a Föld Órájában szán kiemelt szerepet a fenntarthatóságnak: 2013-ban indította el saját kezdeményezését, az Energia Tudatossági Programot világszerte, melynek keretében a dolgozókkal közösen kialakított új energiagazdálkodási intézkedésekkel törekednek a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentésére.

60_logo-300x300.jpg

Továbbá, a hazai áruházak számos részlegén LED világítást alkalmaznak, melynek köszönhetően jelentősen csökkent az energiafelhasználás. Ezzel együtt megkezdődött a hővisszanyerő rendszerek telepítése is, mely a hűtőrendszerekből távozó "fáradt" hőt hasznosítja az áruház fűtéséhez, így csökkentve a fűtési energiafelhasználást és a káros üvegház-gázok kibocsátását.  A rendszer alkalmazásával az energiafelhasználás 50%-kal csökkent.

Szólj hozzá

Metro