2015. ápr 10.

Várhegyi Lucas Palmira: „Többször álmodtam már Afrikáról”

írta: budapest24
Várhegyi Lucas Palmira: „Többször álmodtam már Afrikáról”

A Rising Star félig magyar, félig afrikai származású győztese, Várhegyi Lucas Palmira még sosem járt édesapja szülőföldjén, Angolában. A mosolygós lány egyre többször álmodott arról, hogy milyen lehet az a kontinens, ahol az oroszlán, a tigris és a zsiráf az úr. Míra által elképzelt földrész szokásait, kultúráját és gasztronómiáját szerette volna édesanyja, Edina megmutatni lányainak, amikor elvitte őket a felsőtárkányi Bambara Hotelbe, ami egy cseppnyi Afrikát csempész Magyarországra. 

„Anyukám nagyon szereti a közös családi programokat. Korábban apuval, most pedig nevelőapukámmal, Zsoltival járunk ezekre a programokra, amiket mindannyian élvezünk. Szeretünk kirándulni és pihenni is. A napokban olyan helyen jártunk, ami azonnal megragadott.  – meséli Palmira – Afrika mindig itt volt a szívemben.”

dsc_6898.jpg

Az érettségire készülő tehetséget elsősorban az afrikai kultúra és zene vonza és nagy vágya az, hogy egyszer legyen egy afrikai ihletésű saját dala.

„A Bambara Hotelben ízelítőt kaptam Afrikából. Együtt táncoltunk és doboltunk Boubouval a szálloda szenegáli munkatársával, aki rengeteg mesélt nekünk a fekete kontinensről. Megtudtam, hogy a szállodát is díszítő maszkok mindig sötét színűek és hogy akár struccot vagy muflont is szívesen fogyasztanak az ott élő emberek. Arról is mesélt, hogy az afrikai emberek több törzs nyelvét is képesek elsajátítani, Boubou például 6 afrikai nyelvet beszél. Angolában édesapám családja portugálul kommunikál, de sajnos azt én nem beszélem.– mondja Míra, aki nem győzte kapkodni a fejét, hiszen tíz évvel fiatalabb kishúga, Laura felderítő üzemmódba kapcsolva vetette bele magát a bükki szálloda szolgáltatásaiba.

A 8 éves Laurának a rejtélypark és persze a várva várt barlangfürdő jelentette a legnagyobb örömöt. Vízimádó lévén neki teljesen mindegy, hogy hol van az a medence és milyen a víz hőfoka. Az első tavaszi napsugarakat kihasználva a kültéri medencébe is bemerészkedett.

dsc_6821.jpg

„Nagyon jó testvérek a lányaim, még ha néha egy kicsit nyúzzák is egymást. – nevet Edina. - sokszor hallom, hogy a kicsi támadja a nagyot, aki persze próbál ellenállni. Most, hogy Míra nagykorú lett, talán már néha egy kicsit nyűg neki Laura az ő kis bolondságaival.”

Mírát persze már más dolgok érdeklik, mint az örökmozgó Laurát, aki, ha nem a nővére, akkor nevelőpapájuk Zsolt nyakába ugrik. Zsolti az, aki mindent megenged a kislánynak, amit ő sokszor ki is használ.

Míra fellépései miatt egyre kevesebb időt tud a család együtt tölteni. A közös perceket pedig ki kell használni. A család törzshelyévé így természetesen a barlagfürdő vált, ahol számtalan élményelemet fedeztek fel. 

dsc_6663.jpg

„Alig, hogy bementünk a vízbe, láttam Laurán, hogy a szeme sem áll jó, és azon mesterkedik, hogy lenyomjon víz alá. – nevet Palmira – de a végén ő járt pórul. Többször szem elől tévesztettük, mert elbújt vagy a víz alá, vagy a rejtett kis bugyrokba, ahol még a „csillagos eget” is megcsodálta. Imádom Laurát, és nagyon boldog vagyok, ha látom a családom arcán az örömöt. Most kaptunk csak igazán kedvet Afrikához. Remélem, hamarosan meglephetjük édesapámat is egy családlátogatással.”

Szólj hozzá

bulvár program