2015. ápr 14.

Travis Pastrana bebizonyítja, hogy még mindig ő a legszélsőségesebb sportoló

írta: budapest24
Travis Pastrana bebizonyítja, hogy még mindig ő a legszélsőségesebb sportoló

A Nitro Circus turné Ausztráliában döngeti a falakat. Travis Pastrana itt is megmutatta, miért ő még a legvakmerőbb sportoló. A legendás Ikon "összetörik" egy Josh Sheehan -al szinkronizált dupla hátraszaltó kísérlet közben, majd BMX -re száll és megcsinál egy előre szaltót.

A világon négy motoros ugorta meg eddig a dupla hátraszaltót. Most Pastrana és Josh Sheehan, minden idők két legnagyobb freestyle motocross versenyzője úgy döntöttek, hogy egyszerre egymás mellett mutatják be az ausztráliai Gold Coast CBUS Super Stadium-jában ezt a  hihetetlen trükköt. Szombaton este teltház előtt egymás mellett, összeszinkronizálva megcsinálták a dupla hátraszaltót.

unnamed_44.jpg

Pastrana már évek óta nem adja elő, így a világlegveszélyesebb trükkjének a kockázati tényezője hatalmasra emelkedett és Sheehan-al is csak pár méterre voltak egymástól. A bemutató előtt is csak egyszer próbáltak, viszont együtt még soha.

Pastrana 2006-ban került be a rekordok könyvébe, amikor a világon elsőként megugrotta dupla hátraszaltót, akkor tökéletesen sikerült. A mostani ugrásnál Travis földre érkezése nem volt fájdalom mentes, de ahogy forgatta a motort a levegőben, az elképesztő volt.

 

Az adrenalin dogozott Travis-ben és azonnal felállt, teljesen váratlanul megragadott egy BMX-et, felment a közel 5 méter magas rámpa tetejére és élete első BMX előre szaltóját megcsinálta, a nézőtéren a döbbenet ült meg. - Ezért is ő a világ legszélsőségesebb sportolója.

"A Nitro Circus arról szól, hogy kitoljuk határainkat, kockázatokat vállalunk - még akkor is, ha csak magunknak kell megmutatni. Nagyon hosszú ideje nem próbáltam a dupla hátraszaltót, úgy éreztem most újra eljött az ideje. Az érkezés nem jött össze fájdalom mentesen, a hátam nagy ütést kapott, de azt akartam, hogy a nézők lássanak valami különlegeset." - mondta Pastrana, és mi azért reménykedünk, hogy a budapesti előadáson újra megpróbálják Sheehan-al és itt az érkezés is jó lesz.

nitro-circus-live-logo.jpg

Josh Sheehan, a világ legjobb  FMX versenyzője és az aktuális X Fighters bajnok is történelmet akar írni, akár csak Pastrana 2006-ban. Jelenleg ő az egyetlen, aki rendszeresen bemutatja és gyakorolja a dupla hátraszaltót, az előadás után bejelentette, hogy a cél a tripla hátraszaltó lesz, amit az európai turnén már közönség elé akar vinni.

"Látva Travist, ahogy felállt a balesetéből, az elképesztő volt"  - mondta Sheehan. - "Kezdjük azzal, hogy én voltam teljesen rákattanva,  hogy menjünk együtt, én akartam ugrani azzal a fickóval, aki először írta be magát ezzel az ugrással a történelembe. Ennek az embernek van mersze, esés után rögtön felmegy 5 méter magasra és nyom egy újabb ugrást! Ez irreális! Ez teljesen felpörgetett engem és meg kell csinálnom a hármas ugrást! “ - jegyezte meg Sheehan.

Nitro Circus Live folytatja maratoni 2015 -ös világkörüli turnéját, április 24-ig Ausztráliában, majd visszatérnek Amerikába tizennégy előadásra. A Nitro Circus - Moto Mayhem május 29. - június 26. között kilenc európai nagyvárosban, köztük Budapesten is bemutatja hátborzongató trükkjeiket!

Travis Pastrana és a Nitro Circus

„Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.”

Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér a motorsport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán. Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Sam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senk

Helyszín és időpont: Groupama Aréna, 2015. június 14.

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!

További információk az eseményről

www.budapestjump.com és a www.nitrocircuslive.com 

www.facebook.com/NitroCircusLiveBudapest

www.facebook.com/NitroCircus oldalakon.

Szólj hozzá

Nitro Circus