2015. ápr 15.

A gyorsabb növekedéshez még több IT-szakember kell

írta: budapest24
A gyorsabb növekedéshez még több IT-szakember kell

Szakember hiány is gátolja ma már a még gyorsabb növekedést a hazai informatikai piacon – mondja Szabó Péter, az S&T Consulting Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az informatikai cég, amely a jövőben a szolgáltatások részarányának további növelését tervezi, az utóbbi két évben a piaci átlagnál gyorsabb növekedést ért el.

tn-bizt.jpg

Az S&T Consulting Magyarország Kft. a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége már második éve produkál a piac átlagánál lényegesen nagyobb növekedést Magyarországon.  A cég árbevétele 2014-ben meghaladta a 7,5 milliárd forintot, ami 12 százalékos növekedést jelent a 2013-as eredményhez képest.

„ A még ennél is gyorsabb növekedésnek azonban ma már gátja a potenciális szakértő munkavállalók hiánya” – emeli ki Szabó Péter, ügyvezető.  Hozzáteszi, „az elmúlt három évben folyamatosan munkaerőhiánnyal küzdünk, két éve folyamatosan van 5-6 nyitott pozíciónk: mire egyet sikerül betöltenünk, már indíthatjuk is az újabb keresést. Manapság nagyon nehéz jó szakembereket találni és ez igaz a tapasztalt és kezdő munkatársakra egyaránt. A Magyarországon működő szolgáltató központok és a külföldi munkalehetőségek olyan elszívó erőt képviselnek, ami nagyon megnehezíti az itthoni piacot megcélzó vállalkozások bővülését”.

image_1.jpg

Az S&T Magyarország elsődleges célja 2015-re a hozzáadott érték, így a szolgáltatások arányának további növelése. Jelenleg az árbevétel 30 százalékát adja ez a terület, amelynek az arányát három év alatt 45 százalékra kívánják növelni. A szolgáltatási szegmensen belül hosszabb távú ügyfélkapcsolatra törekednek, ezért elsősorban a három éves, vagy annál hosszabb idejű üzemeltetési, támogatási, outsourcing szerződéseket célozzák meg.

„Versenyelőnyünknek tekintjük, hogy széles portfóliónknak köszönhetően nálunk egy helyről tudja az ügyfél igénybe venni akár a teljes IT-ra vonatkozó szolgáltatási csomagot, az IT infrastruktúra biztosításától az ügyviteli rendszereinek üzemeltetéséig.„ – mutat rá Szabó Péter.

A teljes árbevételben az S&T Magyarország továbbra is a piaci átlag fölötti bővülést tervez, hozzáadott értékben viszont legalább 15 százalékos növekedést szeretne elérni a tavalyi teljesítményhez képest.A társaság átlagon felül bővülő területei közé tartozik az IT-biztonság, az SAP, valamint a PLM és a CAD/CAM megoldások.

A cégen belül jól halad az új technológiák – ezen belül is főként a felhő alapú megoldások, illetve az IT-biztonság új technológiái, így az APT védelem – portfólióba illesztése, ezek már eddig is számottevően hozzájárultak a társaság eredményéhez.  Az új technológiákba folyamatosan invesztál az S&T Magyarország, ilyen célokra csoport szinten a mindenkori nyereség 50 százalékát forgatják vissza.

A bővülő portfoliónak és a szolgáltatási minőség javításának köszönhetően nagy számú új ügyfelet is tudott szerezni a társaság.A jelenlegi ügyfélkör főként nagyvállalatokból áll, amelyek a távközlési, pénzügyi, ipari és közmű szektorokat képviselik, de számos intézményt szolgál ki az államigazgatásból is.

hackerhand.jpg

www.snt.hu

A cégről

Az 1993-ban alapított és 2003 óta a bécsi tőzsdén jegyzett S&T Közép-Kelet Európa 19 országában van jelen. Mintegy 2200 alkalmazottjával a vezető regionális szolgáltató a teljes körű tanácsadás, az outsourcing, a rendszerintegrációs és IT szolgáltatások területén. A napokban kiadott legfrissebb pénzügyi jelentése alapján 2014-ben terven felüli mértékű, 14 százalékot meghaladó növekedéssel, értékesítési árbevétele elérte a 385,5 millió eurót.  A cégvezetés 2015-re 465 millió eurós forgalmat vár, ami egy év alatt további 20 százalékos javulást jelent.

Jól alakultak a társaság eredménymutatói is, mivel a költségek nem nőttek oly mértékben, mint az értékesítés. Emiatt az EBITDA 2014-ben 22,9 millió euró lett, a 2013-as 20,1 millió euró után. A konszolidált eredmény pedig 11,9 millióról 14 millióra nőtt, a menedzsment várakozásai szerint az idei évre tervezett konszolidált eredménymutató legalább 15 millió euró lesz,.

A budaörsi székhelyű S&T Magyarország Kft. 1993-ban alakult, jelenleg több mint 100 főt foglalkoztat.  A hazai leányvállalat a cégcsoporton belül már több területen is betölt kompetencia központ szerepet, így a Cisco, mint kiemelt gyártó teljes portfóliójára, valamint a technológiai területek közül az IT biztonság és a felhő megoldásokra vonatkozóan.

Szólj hozzá