2015. ápr 22.

“Add Friend”- Gyűlölködés helyett

írta: budapest24
“Add Friend”- Gyűlölködés helyett

Dalszövegíró verseny

Áprilisban indult el a Disney Csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Add Friend kampánya. Ennek keretein belül április 20-án a 6-18 éves korosztálynak szóló dalszövegíró pályázat vette kezdetét. A verseny fődíjasa az értékes nyereményen kívül egy különleges élménnyel is gazdagodik: alkotását egy népszerű hazai előadó zenésíti meg!

A Disney Csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a pályázat segítségével szeretné aktivizálni az általános iskolás és középiskolás korosztályt – a feladat az, hogy írjanak dalszöveget az online zaklatás témakörében. Arra kell koncentrálni, hogy a pályázó milyen módokat tud elképzelni a különböző internetes felületeken (közösségi média, fórumok, chat stb.) előforduló zaklatások, bántó szándékú negatív megnyilvánulások, kommentek ellen. Milyen események hatására válhat a gyűlölködő személy jó baráttá? Inspiráció az addfriend.disney.hu/gyulolkodes-elleni-szabalyok oldalon olvasható.

add-friend-7_1.jpg

A pályázat időtartama: 2015. április 20. – 2015. május 20.

A kategóriánkénti legfontosabb formai követelmények: 

- 6-9 éves korosztály minimum: 4 sor + 1 refrén 

- 10-13 éves korosztály minimum: 8 sor + 1 refrén 

- 14-18 éves korosztály minimum: 12 sor + 1 refrén

A dalszövegeket az addfriend@merlin.hu e-mail-címre kell küldeni! (Az e-mail tárgyában fel kell tüntetni a korcsoportot.)

add-friend-3_2.jpg

A fődíj egy PlayStation®4 videojáték-konzol Disney Infinity 2.0 videojátékkal, és ez még nem minden! A legeredetibb és formai szempontból legmegfelelőbb dalszöveget egy népszerű hazai előadó fogja megzenésíteni és előadni.

A részletes formai követelmények, illetve a pályázat további részletei az addfriend.disney.hu/verseny weboldalon olvashatóak!

Az Add Friend kampánnyal kapcsolatos további részletekért kérjük, látogasson el az addfriend.disney.hu weboldalra!

 add-friend-6_1.jpg

A Safer Internet Programról

A „Safer Internet Program” (Biztonságosabb Internet Program) az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és az új online technológiák használatának tudatosabbá és biztonságosabbá tételét szolgálja, illetve fellép a jogellenes, káros tartalom elleni küzdelemben. A magyarországi konzorcium a gyermekek, szülők, tanárok, döntéshozók stb. felvilágosítását tartja elsődleges feladatának. A konzorcium tagjai: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (konzorciumvezető, tudatosságnövelő központ), Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (internet helpline, segélyvonal és online tanácsadás gyerekeknek), Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (a káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline üzemeltetője). A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakértői a 116-111 éjjel-nappal ingyen hívható telefonszámon állnak az online gyűlölködést átélő vagy egyéb problémával küzdő fiatalok rendelkezésére.

add-friend-5_1.jpg

Disney Csatorna

A Disney Csatorna egy 24 órás műsorsugárzású csatorna, mely a 6-14 éves gyerekeknek és családjaiknak szól. Programkínálatában számos népszerű sorozat (például Violetta, Austin és Ally, Riley a nagyvilágban és Az eb és a web) és filmek (például Tengerparti Tini Mozi és Megkutyulva) szerepel. A magyarországi Disney Csatornán megtekinthető a Star Wars Lázadók című sorozat is, amit a Lucasfilm és a Marvel gyárt. 

A Disney Csatornán elérhető tartalmak olyan értékeket közvetítenek, melyek segítik a gyerekeket a felnőtté válásban; illetve arra ösztönzik őket, hogy higgyenek önmagukban, valósítsák meg az álmaikat, és töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal. 

A Disney Csatorna Magyarországon 2009 szeptemberében kezdte meg működését, és folyamatosan a legjobb 3 közt van az országban elérhető szabad hozzáférésű gyerekcsatornák között.
  add-friend-4_2.jpg

Szólj hozzá

fesztivál program Disney Add Friend