2015. ápr 22.

Balázsy Panna – a csuromvizes elsőkönyves

írta: budapest24
Balázsy Panna – a csuromvizes elsőkönyves

Balázsy Pannát ismertük már gyerekszínészként, tévés- és rádiós műsorvezetőként, most jött el az idő, hogy szerzőként is bemutatkozzon. Mint két kiskamasz lány édesanyja, igazán közelről látja a korosztály problémáit a közösségben, családban, önmagukkal. Igazán friss, könnyed hangon mesél a 8-9 évesek mindennapjairól, és minden didaktikusságtól mentesen képes történetein keresztül rávilágítani egy-egy problémásabb helyzet feloldására. Hisszük, hogy főhőse sok gyermeknek és szülőnek lesz pillanatok alatt a kedvence.

Ízelítő A vizes buli projekt történéseiből:

Szentesi Szandra most kezdi a harmadik osztályt. Az évkezdés jól indul, leszámítva azt, hogy rögtön otthon kell maradnia egy vacak nátha miatt. Lujzi barátnőjétől tudja meg, hogy furcsa dolgok történnek az egyik osztálytársukkal. A korábban aranyos és kedves Juci mindenkivel összeveszik, magát mindenkinél menőbbnek tartja. És ráadásul ezt szeretett osztályfőnökük, Viki néni megértően nézi, sőt, védeni próbálja a lányt. Szandra hamar meggyógyul, így részt tud venni az iskola nagy környezetvédelmi versenyében. Az osztály hosszas tanakodás után a víz témakört választja, és azonnal belevetik magukat a projektbe. Nagy a tét: A suli legjobban teljesítő osztálya az eplényi sípályán töltheti a sí szünetet. A négyhetes verseny során kiderül, miért védi Viki néni Jucit, és az is, hogy Juci valójában egészen más, mint amilyennek mutatja magát. A világ legjobb zsúrja után pedig megtudjuk, ki nyerte az izgalmakkal teli versenyt. 

szerzoplusz_bor.jpg

Sziasztok!

Szentesi Szandra vagyok, és egész szerencsés, mert a 3. b -be járok, jó fejek az osztálytársaim (a fiúk nem mindig), az osztályfőnököm (általában), sőt még a szüleim és a tesóm is. Imádom a fagyit (a csíkoskétgombócost apával), és a csőnacit (kivéve színházban).

Nálunk épp minden a víz körül forog, mert beneveztünk a környezetvédelmi versenybe. Olyan jó lenne nyerni!

Na, most megyek, mert annyi minden van: gyakorolni a pohárkoncertre, almát vinni a hajléktalan bácsinak, kideríteni, hogy Juci miért olyan fura, bagolylevest főzni ...

Szerintem olvasd el a Csuromvizet, és megérted!

borito_vegso.jpg

Szólj hozzá

Balázsy Panna