2015. ápr 27.

3 SZÍV

írta: budapest24
3 SZÍV

Kegyetlen szerelmi háromszög

Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel. Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen. Addig nem cserélnek telefonszámot. Az egész affér amilyen romantikus, épp annyira titokzatos, mégis mindketten érzik, valami csodálatos dolog kezdődhet közöttük. A nő el is megy a randevúra, ám Marc minden igyekezete ellenére nem jut el időben a találkozóra.

A férfi kétségbeesetten próbálja felkutatni Sylvie-t, ám hosszú próbálkozás után végül feladja. Megismeri viszont a bájos Sophie-t, akivel egymásba szeretnek. Sophie-ról csak egy dolgot nem tud meg időben: hogy Sylvie testvére.

3_sziv_plakat.jpg

A kegyetlen szerelmi háromszög férfi tagjának, Benoît Poelvoorde-nak Magyarországra eddig eljutott filmjeiből elsősorban remek komikusi képességeire derült fény. Gondoljunk csak az Asterix az Olimpiánra, ahol Brutust alakította! Most azonban sokkal inkább az érzelmes, a drámai, sőt tragikus oldalát csillantja meg, ezzel minden bizonnyal nagy meglepetést okozva a nézőknek! Az általa megformált Marc – egyik – szerelmét Charlotte Gainsbourg alakítja, akit ezúttal nem a vad ösztönök, hanem a finom szívhangok csalnak kiismerhetetlen labirintusba.

Ha valaki olyan szupersztár szülők gyermekeként születik meg, mint amilyen Marcello Mastroianni és Catherine Deneuve, bizony komoly kockázatot vállal, ha maga is a színész szakmára adja a fejét. Hogy Chiara Mastroianni mennyire sikerrel vette ezt az akadályt, azt a 3 szívben Sophie szerepében is igazolja. Az pedig külön érdekesség, hogy a francia mozi nagyasszonya akárcsak az életben, ebben a filmben is az édesanyjaként jelenik meg.

3_sziv_3_1.jpg

Magyarországi bemutató: 2015. május 7.

Magyarországon forgalmazza: a Cinetel Kft.

Rendező: Benoît Jacquot

írta: Julien Boivent, Benoît Jacquot

Főszerepben: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni és Catherine Deneuve

Kövesd itt is!

www.cinetel.hu       facebook.com/CinetelFilm                 twitter.com/cinetelfilm

3_sziv_1_1.jpg

Szólj hozzá

mozi program