2015. máj 03.

Magyar moziverzum a TV2-n

írta: budapest24
Magyar moziverzum a TV2-n

Május 3-tól kortárs magyar dokumentum- és kisjátékfilmeket mutat be a TV2 az „Éjjeli járat – a magyar moziverzum” tematikus műsorblokkjában. A nézők minden vasárnap este láthatják az NMHH Mecenatúra programjának támogatásával készült alkotásokat.

17445-petofi-mozi-papa-musor-2013.jpg
A TV2 idén tavasszal az „Éjjeli járat – a magyar moziverzum” elnevezésű tematikus műsorsávjában több, mint tíz olyan dokumentum- és kisjátékfilmet mutat be, amelyek az NMHH Mecenatúra program támogatásával készültek. Az alkotások május 3-tól minden vasárnap a TV2-n késő este lesznek láthatóak. A filmek kereskedelmi televízióban ez idáig nem kerültek levetítésre.
Az első héten Skrabski Fruzsina Elfeledett gyalázat című dokumentumfilmjét láthatják a nézők, ami a megszálló szovjet hadsereg katonái által elkövetett, nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket igyekszik feltárni. A mai napig tabunak számító témát az áldozatok, veteránok és szakemberek segítségével próbálja a lehető legmélyebben feltárni.
A tematikus műsorsáv további premierjei: Városon kívüli találkozások, Kényszerszinglik, Tűnt idők mozija, Kútfúrás, avagy kincskeresés másképp, Szabadság szárnyán, Befogad és kitaszít a világ, Bárka vagy fészek?, Incella kenyérért megy, Cinema Inferno, Kivonulás a Paradicsomba, Pálosok nyomában.

Éjjeli járat – a magyar moziverzum, május 3-tól vasárnaponként a TV2-n

Szólj hozzá