2015. máj 04.

MACI a civilszervezeteknek adható 1%-ért

írta: budapest24
MACI a civilszervezeteknek adható 1%-ért

A személyi jövedelemadó civilszervezeteknek adható 1%-áért kampányol a MACI (Magyar Civilszervezetek). 2015. május 20-ig küldhető be a személyi jövedelemadó bevallással együtt a civilszervezeteknek felajánlható 1%-ról rendelkező nyilatkozat a NAV-nak. Minden adózó saját maga nyilatkozhat arról, melyik civilszervezetnek ajánlja fel 1%-át. Az elmúlt évben a személyi jövedelemadót fizetők 40%-a nem rendelkezett a felajánlható 1%-ról, mert úgy ítélte, az összeg olyan kevés, hogy ennyi pénzzel nem tud mit kezdeni egy civilszervezet. Ezzel közel négy és félmilliárd forinttól estek el a magyar civilszervezetek. Pedig „Minden egyes 1% számít. Rendelkezzen róla Ön is! – kéri a MACI.

grafka.jpg

A MACI - Magyar Civilszervezetek kampány idén tavasszal azzal a céllal indult, hogy a nyilvánosság felé megjelenítse a magyar civilszervezeteket: betekintést engedjen munkájukba, tájékoztasson eredményeikről, megkönnyítse a velük való közvetlen kapcsolatfelvételt.  A MACI kampányhoz aktív, átláthatóan, pártpolitikától függetlenül működő civilszervezetek és szerveződések csatlakozhatnak. Ahol a MACI, ott a szolidaritás, a gondoskodás, az odafigyelés – a közösségi lét feltételei.
A MACI-ról bővebben: www.sziamaci.hu

A MACI arra kér minden adófizető állampolgárt, hogy éljen rendelkezési jogával. A MACI információval segít a támogatandó civilszervezet kiválasztásában. Azok az adózók, akik kitöltik a nyilatkozatot, és rendelkeznek adójuk civilszervezeteknek adható 1%-áról, könnyen tudnak támogatni számukra fontos tevékenységeket, legyen szó akár nők, gyermekek, kisebbségek jogvédelméről, állatvédelemről, korrupcióellenességről vagy helyi közösségfejlesztésről.

Minden egyes 1% számít. Rendelkezzen róla Ön is!

Keresse az 1%-kal támogatható civilszervezeteket az adhat.hu adományozási portálon, ahol információkat és tanácsokat is kaphat az érvényes 1%-os nyilatkozat elkészítéséhez!

Szólj hozzá

MACI