2015. máj 10.

Hankook Abroncsadományozási Program: előtérben a kis közhasznú szervezetek

írta: budapest24
Hankook Abroncsadományozási Program: előtérben a kis közhasznú szervezetek

Idén is folytatódik a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja, amely Magyarország legnagyobb ilyen jellegű akciójává nőtte ki magát az elmúlt három évben. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés keretében összesen eddig több mint 4600 gumiabroncsot osztott ki a vállalat, megközelítőleg 100 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. A 2015-ös Abroncsadományozási Program keretében a Hankook ismét olyan kisebb nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan egyébként ritkán, vagy csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. Ezért idén a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb számban pályázhatnak kis non-profit szervezetek, amelyek közül most háromszáznál is több részesülhet majd abroncsadományban. A pályázathoz kapcsolódó minden információ a www.hankookadomany.hu oldalon elérhető 2015. május 1-jétől, illetve a szükséges benyújtandó dokumentumokat is ezen a felületen lehet feltölteni 2015. július 15-ig.

hankook_web12.jpeg

A Hankook Tire Magyarország 2015-ben is folytatatja nagyszabású Abroncsadományozási Programját. Ennek keretében a cég olyan közhasznú kisebb alapítványoknak és egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz. A 2012-ben útjára indított kezdeményezésben 2013. óta vehetnek részt kis non-profit szervezetek, amelyek száma évről évre növekszik, idén már közel félezer ilyen egyesület részesülhet abroncsadományban. Folytatódik a tavaly elindított társprogram, a speciális téli vezetéstechnikai tréning is, amellyel a Hankook a nehéz vezetési körülményekre kívánja felkészíteni a program kedvezményezettjeit. Az akció emellett a téli gumiabroncs használatának fontosságát is hangsúlyozza.

- A társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok tevékenységében. A Hankook a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője, már több mint 3000 embert foglalkoztat. Felelősen gondolkodó vállalatként kiemelt figyelmet és jelentős erőforrásokat szentelünk annak, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk. Abroncsdományozási Programunk célja, hogy olyan szervezeteket támogassunk, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. Tudjuk, hogy az ilyen szervezetek sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, sokszor láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat. Éppen ezért az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben 2015-ben az ilyen szervezetek támogatására helyezzük át a hangsúlyt – mondta el az Abroncsadományozási Programmal kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A május 1-jén újraindult hankookadomany.hu weboldalon a jelentkező szervezetek idén is legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket július 15-ig. A kedvezményezett szervezetek köre azonban megváltozott az elmúlt évekéhez képest. Idén azok a szervezetek számíthatnak elsősorban pályázatuk pozitív elbírálására, akik környezet-, természet vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytatnak, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatása, vagy biztonságos közlekedésre való nevelése a fő tevékenységük. Továbbra is várjuk azon szervezetek jelentkezését, akiknek a rászorulók támogatása, gyermek-, és koraszülött mentés, szállítás vagy pedig önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység tartozik a fő tevékenységi körébe. A pályázókkal szemben továbbra is elvárás a közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi működési forma, illetve a minimálisan öt éves igazolható működés.

 hankook-logo.png

A Hankook minden pályázót elektronikus úton értesít - a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címre - pályázatának pozitív vagy negatív elbírálásáról egyaránt, augusztus 15-ig. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2015 őszén, a Hankook Tire magyarországi üzemében, a rácalmási gyárban vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2015. október 16-ig.

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciója. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés során a tavalyi évvel bezárólag összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 100 millió forint értékben. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió forintra rúgott, tavaly pedig már majdnem elérte az 50 millió forintot.

A Hankook Értékteremtő Programról

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

A vállalat Értékteremtő Programja keretében már több helyi és országos jelentőségű akciót is indított, így a Dunaújvárosi- és az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek, valamint több mint 250 kisebb, non-profit szervezetnek adományozott nagy értékben gumiabroncsot. Ezen kívül számos helyi rendezvényt támogat a gyár környezetében, például a nagysikerű dunaújvárosi Parázs-Varázs Közösségi Grillpartyt vagy a Rácalmási Tökfesztivált. A Hankook 2013. június elején útjára indította a Hankook Dolgozói Önkéntes Programot is, amelynek keretein belül a vállalat dolgozói, az általuk javasolt közhasznú szervezetek és közintézmények javára végezhetnek önkéntes munkát. A megvalósításhoz szükséges eszközöket és segédanyagokat a cég biztosítja. A vállalat és dolgozói ily módon 2013-14 folyamán mintegy 10 millió forint érékben járultak hozzá a helyi közösségek életminőségének jobbításához. A Hankook 2014-től újabb tevékenységgel egészítette ki CSR tevékenységét, gyermekek angol nyelvi oktatásának támogatását tűzte ki célul. A vállalat 4 millió forinttal finanszírozta hatvan diák képzését, akik angol nyelvi táborban vehettek részt. A tanulók, akik a Hankook dolgozóinak gyermekei, illetve 16 helyi (dunaújvárosi és rácalmási) iskola diákjai közül kerültek ki, a Funside egyhetes nemzetközi angol táborában vehettek részt Balatongyörökön.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártójaként innovatív, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, buszok és a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak). Öt kutató-fejlesztő központjában (Korea, Németország, Egyesült Államok, Kína és Japán) testreszabott és jövőbe mutató technológiákat fejleszt az adott piacok követelményeinek és a helyi fogyasztók igényeinek megfelelően. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja. A vállalat bevételének kb. 80 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli szállítások adják.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A termékeket regionális nagykereskedők terítik a további európai országokban.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 880 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik,  bővül. A cég jelenleg már több mint 3200 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra fog növekedni. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

További információ: www.hankooktire-press.com, www.hankooktire-eu.com/hu és www.hankookadomany.hu

Szólj hozzá