2015. máj 13.

Csepelen rak rendet a konyha ördöge

írta: budapest24
Csepelen rak rendet a konyha ördöge

Éttermi zűrzavar és fejetlenség, arrogáns tulaj, öntudatos szakács. Ez várta A konyha ördöge stábját a csepeli Bogrács étteremben, ahol eleinte úgy tűnt, tudomást sem vesznek Bereznay Tamásról. A profi séf fél órát várt arra, hogy hozzá szóljon valaki, így már az első percek sem teltek feszültség-mentesen.

20150302beleznay-tamas-a-konyha-ordoge.jpg
A csepeli Bogrács étteremben olyan, mintha megállt volna az idő. A retro hangulatot idéző vendéglőbe nem nagyon járnak vendégek, így a vállalkozás a csőd szélére került. Ezért érkezett az étterembe A konyha ördöge stábja Bereznay Tamás séf vezetésével. A profi szakembernek azonban nem mindenki örült. Az egyik szakács, József nehezen vette, hogy egy nála jóval fiatalabb séf „osztja az észt”, azonban nem ez volt az egyetlen probléma vele.

„József bevallotta, hogy lecsúszik egy-két sör a műszak alatt is, korábban pedig komolyabb problémája is volt az itallal. Szerintem nagyon veszélyes, ha valaki nem tud a munkájára száz százalékosan odafigyelni, főleg egy konyhán. Nincs tolerancia és megértés egy ilyen helyzetben, bármi is legyen a háttérben, ez egyszerűen megengedhetetlen, nálam nincs sörözés a konyhán” – árulta el Bereznay Tamás.

A legnagyobb gondot mégsem a szakácsok okozták, hanem a tulajdonosok.

„Az első perctől éreztem, hogy hatalmas az ellenállás. Hiába hívtak minket segítségül, azt éreztem, hogy görcsösen ragaszkodnak a megszokott húsz évvel ezelőtti rutinhoz, bármennyire is beigazolódott már, hogy nem népszerű az étterem és változtatás nélkül nem jutnak előre. A legnagyobb feladat az volt, hogy megértessem velük, hogy egy modernebb, fiatalosabb felfogás és üzletvezetés az, ami megoldást jelent. E nélkül elképzelhetetlennek tartom, hogy működjön az étterem. Átalakíthatjuk, taníthatok a szakácsoknak új ételeket, de ha a fejekben nincs rend a tulajdonosi oldalról, akkor minden hiába” – mondta A konyha ördöge séfje.

Hogy miként sikerül szétrobbantani a retro hangulatot és sikerül-e felfrissítenie Bereznay Tamásnak a Bogrács étterem kínálatát, az A konyha ördöge legújabb epizódjából kiderül.

A konyha ördöge – premier minden szerdán 22:35-kor a TV2-n!
Ismétlés vasárnaponként 11:00-től a FEM3 műsorán!

Szólj hozzá

A konyha ördöge