2015. máj 14.

HOUSTON, WE’VE GOT A STARTUP!

írta: budapest24
HOUSTON, WE’VE GOT A STARTUP!

A Route4U bemutatkozott Prágában

A DBH SeedStar és a LEWIS PR közös kezdeményezésének nyertese, a Route4U május 12-én Prágában képviselte hazánkat a LEWIS PR által szervezett, Houston We’ve Got A StartUp nemzetközi workshopon és startup versenyen, ahol nemzetközi befektetők előtt mutatkozhattak be, valamint a lengyel és cseh csapatokkal oszthatták meg szakmai tapasztalataikat. 

unnamed_64.jpg

A nemzetközi rendezvényt Lukasz Kluj, a LEWIS PR regionális vezetője nyitotta meg, majd a résztvevő startupok megismerkedhettek az őket érintő uniós finanszírozási lehetőségekkel, a branding fontosságával, valamint a magyarországi és hollandiai inkubációs programok nyújtotta lehetőségekkel a LEWIS PR és DBH Group szakmai előadóinak és partnereinek jóvoltából.  seedstarbattle_jpeg_pic-845x550.jpg

Ezután a befektetőkkel és mentorokkal folytatott interaktív kerekasztal-beszélgetés során a három ország regionális győztes vállalkozásai gondolatokat cserélhettek a szakemberekkel a startup ökoszisztéma lokális nehézségeiről, valamint azok megoldási lehetőségeiről a prágaihoz hasonló startup programok, mentori egyeztetések és információcsere által. Ennek során a Seed Star Battle startup verseny győztese a Route4U is megosztotta tapasztalatait a közönséggel arról, hogyan lehetséges egy lokális probléma megoldását kiterjeszteni nemzetközi szintre, valamint az ötletgazda Bodó Péter ismertette közösségi megoldását, amelyben a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak segítséget nyújthatnak sorstársaiknak, és így tevékenyen hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak társadalmi integrációjához.  unnamed-2_22.jpg

A LEWIS PR prágai vezetőjének moderálásával a startup csapatok bemutatkozhattak prezentációikkal a nemzetközi zsűri előtt. A három perces pitcheket a Houston We’ve Got A StartUp eredményhirdetése követte, ahol a győztes lengyel csapat az EliteClimb vehette át az első helyért járó díjat, míg a cseh csapatok közül a MyStay bizonyult a legjobbnak. 

A lengyel nyertes, az EliteClimb csapata lett, akik profi hegymászóknak készült - karbon és kevlár ötvözetből készített - hegymászó csákányt, és egyéb felszereléseket fejlesztenek, amelyek az átlagos hegymászó felszerelésekkel szemben 50 százalékkal könnyebbek, ezzel segítve a hegymászókat a kritikus fontosságú csúcstámadás során.

Csehország első helyezettje a MyStay, az online szállásfoglaló mobil applikáció lett, amellyel a felhasználók a szállásfoglalás mellett egyéb szolgáltatásokat (taxi, reptéri transzfer, parkolás) is megrendelhetnek egyetlen felületről, valamint a vendégek közvetlen kapcsolatot tarthatnak a hotellel, ezzel időt és pénzt takarítva meg. 

A nemzetközi startup verseny nyertesei fél éves teljes körű PR szolgáltatást nyertek, míg a magyar csapat többek között 1 millió forint értékű mentor programot, 3 hónapra szóló DBH KoWerk Office szolgáltatást, IBM mentoringot és fél éves PR szolgáltatást vihettek haza a DBH, az IBM és a LEWIS PR jóvoltából.

 

 

A LEWIS PR-ról

A LEWIS PR egy globális kommunikációs ügynökség. A hagyományos média- és elemzői kapcsolatok mellett a LEWIS a közösségi médiára, digitális kommunikációra és alternatív kreatív szolgáltatásokra specializálódott. Működésének célja, hogy a szervezetek számára teljes körű PR szolgáltatást kínáljon. A LEWIS vezető és feltörekvő márkákkal dolgozik együtt több ágazatban, beleértve az autóipari, fogyasztói, állami, egészségügyi, biztosítási, jogi, non-profit, utazási, technológiai és telekommunikációs ágazatokat. A LEWIS több, mint 38 kizárólagos tulajdonban lévő irodával rendelkezik szerte az Egyesült Államokban, az EMEA régióban és Ázsia Csendes-óceáni térségében, a regionális központok pedig Münchenben, Varsóban, Londonban, San Franciscóban és Szingapúrban találhatóak. 

A DBH SeedStar-ról

A húsz éves befektetői múlttal rendelkező DBH Group eddig 10 technológia-intenzív vállalkozásba fektetett be, amelyek összesen 13 szabadalommal és 17 hazai és nemzetközi szakmai díjjal rendelkeznek. A DBH SeedStar inkubátor a DBH Group részeként a startupok számára fizikai infrastruktúrát (közösségi iroda, virtuális és bérelhető irodák) és üzleti szolgáltatásokat (inkubáció és nemzetközi akceleráció, pénzügy, számvitel, üzleti adminisztráció, informatikai szolgáltatások és projektmenedzsment) biztosít. A cégcsoport – globális gazdasági, üzleti és szakmai kapcsolatai és jelenléte révén – nemzetközi piacra lépési lehetőséget is kínál a fiatal vállalkozások számára. A DBH átfogó ökoszisztémája Európában, Hollandiától kezdve, Közép-és Kelet Európán át Azerbajdzsánig terjed. 

Szólj hozzá

Route4U LEWIS PR Seed Star Battle