2015. máj 23.

Hajunk éppúgy igényli a törődést, mint a bőrünk

írta: budapest24
Hajunk éppúgy igényli a törődést, mint a bőrünk

Tippek, tanácsok hajszárításra is! Megérkezett a csúcsminőségű

A tökéletes frizurához elengedhetetlen a jó minőségű haj, amit csak megfelelő ápolással érhetünk el. Hajunk állapota nagymértékben meghatározza frizuránk tartósságát, valamint az elkészíthető frizurák típusait is. A szép haj a legtöbb ember számára olyan fontos, hogy sem a fáradságot, sem a pénzt nem sajnálja érte. Azonban nem minden hajápolási termék és tanács tesz jót hajunknak.
feature_philips-300304536-f400057596-fil-global-001_1.jpg

A MoistureProtect érzékelő folyamatosan méri a haj hőmérsékletét, és ha a haj már száraz, automatikusan kikapcsolja a melegítést, ezzel védi a hajat a túlmelegedéstől.

Az alábbiakra érdemes odafigyelni: Fésülje ki a haját hajmosás előtt, így el tudja távolítani pl. a hajlakk maradékait, és hajmosás után könnyebben kifésülheti haját. Hajtípusának megfelelő samponokat használjon. Figyeljen arra, hogy a sampon pH-ja bőrsemleges legyen. Ha a haja matt és fénytelen, akkor valószínű, rossz sampont használ, főleg, ha hajmosás után nem öblíti le alaposan a haját tiszta vízzel.

 feature_philips-300304534-f400057600-fil-global-001_1.jpg

Könnyen beállítható, teljes irányítást és tökéletes formázást biztosít.

Először nedvesítse be a haját langyos vízzel, aztán masszírozza át fejbőrét egy kis samponnal körkörös mozdulatokkal. Azután öblítse ki alaposan a haját. Ne használjon túl sok sampont és túl forró vizet se. Egyszeri samponos mosás elegendő a haj megtisztításához. A túl gyakori hajmosástól a haj szálkássá, a fejbőr szárazzá válhat. Ha a haja egyébként is túlságosan száraz, ne mossa minden nap. Próbálja ki, milyen hatást ér el, ha babaolajat masszíroz hajába. Ezt követően tekerje törülközőbe a haját, és hagyja hatni az olajat, és azután mosson hajat. Festett vagy szőkített hajra használjon speciális sampont, hogy hajszíne ne változzon meg. A zsíros hajat csak abban az esetben mossa naponta vagy kétnaponta, ha enyhe sampont használ, pl. babasampont. Különben csak még jobban fokozza a faggyútermelést. Az is fokozza a haj zsírosodását, ha hajmosás után szárazra törli. Hajmosás után két kézzel csavarja ki a vizet hajából, majd tekerje törülközőbe. Ne törölje szárazra. A legjobb, ha hagyja haját magától megszáradni. A haj kifésüléséhez ritka fogú fésűt használjon. 

Mit tehetünk hajunk védelmében?
Dédanyáink például még tojássárgáját használtak sampon helyett, öblítésre pedig gyengén ecetes vizet .Kicsit furán hangzik talán, de megér egy próbát, főleg ha valakinek jobban hullik a haja a kelleténél.

Csináld így!
Töltsünk egy 2 literes petpalackba 1 evőkanál almaecetet, majd öntsük fel langyos vízzel és rázzuk össze.

Készítsünk elő egy kis tiszta csészét. Ebbe tesszük majd a megtisztított tojás sárgáját, ami némi ügyeskedést igényel.
Első lépésben Válasszuk külön a tojás ságáját a fehérjétől egy edénykébe és ügyeljünk rá, hogy egyben maradjon. Nedves kézzel vegyük a tenyerünkbe és finoman hengergessük egyik kézből a másikba, amíg a fehérje maradványok lejönnek róla, majd csippentsük meg a tojássárga tokját és az előkészített tiszta csészébe folyassuk bele a sárgáját.

Fontos, hogy csakis a tiszta sárgája kerüljön majd a hajunkra, mert a fehérje maradványoktól csomós, fénytelen lesz a haj. A csészében lévő tojássárgát keverjük el egy kevés langyos vízzel.

Ha illatossá szeretnénk tenni hajunkat, 3-4 csepp levendulaolajat is tegyünk a keverékhez. Természetesen más illatos olaj is kerülhet bele: pl narancs, rózsa, geránium, vagy pacsuliolaj. A pacsulitól senki ne rettenjen meg, hiszen ez egy fantasztikusan kellemes, fenyőszerű illat, csak a köznyelvben lett pejoratív felhangja.Tehát ezt a keveréket használjuk a benedvesített hajra samponként. Kissé még habzani is fog. Utána nagyon bő vízzel mossuk le, majd almaecetes vízzel is öblítsük át a hajunkat.

Hajmosás előtt esetenként olajos pakolást is alkalmazhatunk a tökéletes eredmény érdekében..Elsősorban olivaolajat használjunk. Esetleg keverjük el kevés jojoba olajjal, ami kiváló gyógyír a megviselt hajra. Elég drága, viszont kevés is elegendő belőle, amit az olivaolajhoz keverünk.

Philips MoistureProtect

Hajszárító

• 2300 W

• MoistureProtect érzékelő

• Ionos ápolás

• 6 sebesség-/hőmérséklet-fokozat

HP8280/00

feature_philips-300304513-f400057598-fil-global-001_1.jpg

A negatív töltésű ionok megszüntetik az elektrosztatikusságot, kondicionálják a hajat, selymesebbé teszik a hajszálak külső hámrétegét, és ezáltal a haj fényesebb és ragyogóbb lesz. Az eredmény sima, fényes és könnyen fésülhető haj.

Használata igazán egyszerű:

1. Keféljük ki a száraz hajat.
Terítsünk egy törölközőt avállunkra, ha csöpögne az olaj, ne tegyen kért a ruhánkban.
2. Kis szakaszonként a hajvégeknél kezdve dörzsölgessük be az olajat a hajba.
3. Hajszárítóval közepes fokozaton fújjuk át a hajat, hogy átmelegedjen. A fölösleges olajat egy törölközővel itassuk fel.

philips-300304905-hp8280_00-a2p-global-001_1.jpg

4. Ezután a pihentetés következik. Dőljünk hátra egy kényelmes fotelban és relaxáljunk. Jó állapotban lévő hajon 20-40 percig hagyjuk, festett, töredezett hajon legalább 2 órát. Ha igazán mély kondicionálást szeretnénk, vagy türelmetlenek vagyunk, akkor hagyjuk az olajat a hajon éjszakára is, csak tegyünk egy vastag frottír törölközőt a párnára.
5. Ezután következik a hajmosás, öblítés valamint az almaecetes öblítés.

philips-303394740-hp8280_00-upl-global-001_1.jpg

A ThermoProtect hőmérséklet optimális szárítási hőmérsékletről gondoskodik, és további védelmet nyújt a hajnak a túlmelegedés ellen. Változatlanul erős légárammal érheti el a legjobb eredményt, mindezt gondoskodás mellett.



Szárítás után a haj csodálatosan frissé, ragyogóvá és lágy tapintásúvá válik.Igazán tudom ajánlani ezt a természetes és olcsó módszert. Hajhullással, korpával küzdő férfiak is bátran kipróbálhatják. Csecsemők, kisgyermekek haját is érdemes ezzel a módszerrel tisztán tartani a drága samponok helyett.

Infra technológiával méri fel a haj állapotát, és úgy állítja be a hőmérsékletet, hogy megőrizze a haj természetes hidratáltságát.A Cool Shot (hideglevegő fokozat) erőteljes hűvös levegőt fúj a hajra, amit a hajformázás végén alkalmaznak a frizura rögzítéséhez.

philips-300304910-hp8280_00-app-global-001_1.jpg

Szólj hozzá

divat hajápolás philips