2015. máj 24.

TOP6:Itt vannak Budapest legjobb strandjai

írta: budapest24
TOP6:Itt vannak Budapest legjobb strandjai

Lassan kezdetét veszik azok a hónapok, amikor csak valamilyen víz melletti közegben tudod elviselni a hőséget. Ha időd engedi, feltétlenül látogass el az alábbi fővárosi strandok valamelyikébe. Szinte biztos, hogy jól fogsz szórakozni!

Paskál Strandfürdő

Budapest legfiatalabb strandfürdője. A strand létesítését ezen a területen az 1965-ben végzett 1735 m mélységű kútfúrás tette lehetővé. A fürdő 1989-ben épült fel. A korszerű vízszűrő-forgató-berendezéssel felszerelt medencék a kulturált, parkosított környezetben színvonalas pihenési lehetőséget biztosítanak. Két medencéjével egész nyáron várja a vendégeit. A strandfürdő Zuglóban található.www.paskalstrand.hu

23869_new.jpg

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!

Itt találod: XIV., Budapest, Egressy út 178.
Nyitva tartás hétköznap: 09.00-19.00, hétvégén: 09.00-20.00

A víz kémiai jellemzői:
Kálcium-nátrium-magnézium-hidrogénkarbonátos-szulfátos-kloridos termális víz.

Medencék és vízhőfokok
1 db strandmedence 26 °C
1 db gyermekmedence 30 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 1310 m²
Mindkét medence vízforgatóval van ellátva.

Egyéb szolgáltatások:
Kültéri fitness gépek, játszótér, értékmegőrző.

Ezt már olvastad? Pamela Anderson a legszexibb állatvédő!

Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda

A Dagály fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt talált, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. Jelenleg két helyről kapja vizét: a margitszigeti Magda kútból és a helyben található Béke kútból, amelynek vize ásványi anyag összetétele alapján minősített ásványvíz. Tíz medencéje között van több termál medence, gyermekmedence, hullámmedence és élménymedence egyaránt. Az élménymedence számos szolgáltatást nyújt a fürdeni vágyóknak: például sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, napozók. A fürdőben a vendégek rendelkezésére áll egy beltéri és egy kültéri finn szauna, valamint egy gőzkamra. Ezek használatát a belépőjegy ára tartalmazza.

www.dagalyfurdo.hu

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!
Itt találod: XIII. Budapest, Népfürdő u. 36.
Nyitva tartás: 06.00-20.00

A víz kémiai jellemzői: a Béke kút vize ásványi anyag összetétele alapján kálcium-, magnézium-, nátrium-hidrogénkarbonátos-, szulfátos jellegű, minősített ásványvíz.

Medencék és vízhőfokok
Termál (téli szezon)
2 db termálmedence (nyitott) 34 °C és 36 °C
Termál (nyári szezon)
1 db termálmedence (nyitott) 34 °C
2 db termálmedence (nyitott) 36 °C
Uszoda
1 db 25 m-es úszómedence (téli szezonban zárt) 26 °C
1 db 50 m-es úszómedence (nyitott) 26 °C
Strand
1 db strandmedence (nyitott) 30 °C
1 db élménymedence (nyitott) 30 °C
1 db tanmedence (nyitott) 30 °C
1 db gyermekmedence (nyitott) 30 °C
1 db hullámmedence (nyitott) 30 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 6174 m²

• Kültéri fitness gépek, értékmegőrző, kerékpártároló.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

A Csillaghegyi Strandfürdő Budapest legrégebbi és legszebb ősfás parkkal körülölelt strandja, amely egész évben üzemel, téli szezonban sátortető alatt. A sportolni vágyókat négy sávos, 33 méteres, természetes ásványvízzel töltött medence várja. A térítésmentesen igénybe vehető finn és infraszauna 2011-ben felújításra került. A nyári szezonban a hegyoldalban lépcsőzetesen épült úszó- és strandmedence, valamint  gyermekpancsoló, napozóterület és ingyenes szabadtéri fitness park található. A több mint 90 000 nm parkosított területen minden korosztály megtalálja a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. www.csillaghegyifurdo.hu

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!

Itt találod: III., Budapest, Pusztakúti út 2-6. 
Nyitva tartás télen hétköznap: 06.00-20.00, hétvégén: 06.00-17.00, nyáron: 08.00-19.00

A víz kémiai jellemzői:
mérsékelt ásványianyag-tartalmú, nátriumszegény, kalcium-magnézium- hidrogénkarbonátos természetes ásványvíz.

Medencék és vízhőfokok
1 db úszómedence (nyitott) 22 °C - 23 °C
            téli szezonban (zárt) 25 °C - 26 °C
1 db strandmedence (nyitott) 22 °C - 23 °C
1 db gyermekmedence (nyitott) 23 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 1277 m²

Több és egyéb érdekes témáért látogass el a glamouronline.hu oldalra! 

Palatinus Strandfürdő

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai únevezett kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt.

A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence.
2002-ben a strand medencéi a kor igényeinek megfelelően át lettek építve és vízforgató berendezésekkel lettek ellátva. A nagy medence három részre lett osztva: úszó, élmény és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni, mivel a strand műemléki védettség alatt áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújításra került a termálmedence és új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, így csúszás közben zenét hallgathatsz és fényjátékban gyönyörködhetszk.  A medencék vízellátását a Margitsziget fúrt termál kútjai biztosítják.www.palatinusstrand.hu

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!

Itt találod: XIII. Budapest, Margitsziget
Nyitva tartás június 15-ig: 09.00-19.00 június 16-tól: 09.00-20.00

A víz kémiai jellemzői:
Kálcium-magnézium-nátrium-hidrogénkarbonátos típusú fluoridos, metakovasavat szulfidot és szabad széndioxidot is tartalmazó termális víz.

Medencék és vízhőfokok
1 db úszómedence 24 °C - 26 °C
1 db élménymedence 30 °C - 32 °C
2 db termálmedence 33 °C - 36 °C
1 db gyermekmedence 30 °C - 32 °C
1 db tanmedence 30 °C - 32 °C
1 db szökőkutas körmedence 30 °C - 32 °C
1 db hullámmedence 26 °C - 28 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 7998 m²
Az összes medence vízforgatóval van ellátva.

Egyéb szolgáltatások
Röplabdapálya, homokos és füves focipályák, lábtenisz pályák, pingpongasztalok, kültéri fitness gépek, szauna, értékmegőrző.

Beyoncé vibrál a nyár trendi színeiben! 

 Római Strandfürdő

A fürdő területén fakadó források vizét már a rómaiak is ivó és fürdővíznek használták, és szent helyként tisztelték. A vizet csatornával (aquaeductus) vezették a táborukba. A források tavat alkottak, melynek partján már Mátyás Király idejében kórház állt.
A tavat a XIX. század második felében földgáttal vették körül és férfi és női uszodát alakítottak ki. 1964-ben a fürdő nagy átalakításon ment keresztül. A tó fenekén feltörő vizeket forrásfoglalásokkal megfogták, a földgátat elbontották és vasbeton medencéket építettek. Valójában akkor alakult ki a jelenlegi strand arculata. 2000-ben a strandfürdő teljesen megújult, a strandmedence élménymedencévé alakult, sodró folyosóval, nyakzuhanyokkal, buzgárokkal, csúszdákkal, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált. A strandon 2013-ban új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. Úgy a régebbi, mint a jelenkori átalakítások során jelentős római kori lelet került elő, amelyek az Aquincumi Múzeumban, illetve a strand területén láthatók. A strandfürdő műemléki védettség alatt áll. www.romaistrand.hu

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!

Itt találod: III. Budapest, Rozgonyi Piroska út 2.
Nyitva tartás: 09.00-20.00

 

A víz kémiai jellemzői:
Kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos jellegű kevés nátriumot is tartalmazó 1000 mg/l alatti összes oldott ásványi anyag tartalmú langyos karsztvíz.

Medencék és vízhőfokok
1 db úszómedence 22 °C
1 db gyermekmedence 30 °C
1 db élménymedence 24 °C - 26 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 2280 m²

Az összes medence vízforgatóval van ellátva.
Az élménymedencéhez 1 db rafting csúszda, 1 db kamikaze csúszda, 1 db turbó csúszda, 1 db családi csúszda és 1 db gyermekcsúszda csatlakozik.

Egyéb szolgáltatások
Kültéri fitness gépek, játszótér, értékmegőrző.

Pünkösdfürdői Strandfürdő

A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. Nevét a vízellátás alapját adó kútról kapta, amelynek vize Pünkösd napján tört fel 556 m mélyről. A rózsalugasok között lévő három medence minden korosztály számára fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára. A strand felújítása 2002-2003 évben történt. A felújítás során élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítettük szolgáltatásainkat. www.punkosdfurdo.hu

Néhány hasznos információ, ami még neked is jól jöhet!

Itt találod: III:,  Budapest, Királyok útja 272.
Nyitva tartás hétfőtől csütörtökig: 09.00-19.00, péntektől vasárnapig: 08.00-20.00

A víz kémiai jellemzői:
Kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos jellegű kevés nátriumot is tartalmazó 1000 mg/l alatti összes oldott ásványi anyag tartalmú langyos karsztvíz.

 

Medencék és vízhőfokok
1 db úszómedence 24 °C
1 db gyermekmedence 24 °C
1 db élménymedence 24 °C
A fürdő összes medencéjének vízfelülete 1241 m²
Az összes medence vízforgatóval van ellátva.

Egyéb szolgáltatások:
Kültéri fitness gépek, játszótér, értékmegőrző.

Forrás: A Glamouronline.hu engedélyével! 

Szólj hozzá

Palatinus Strandfürdő Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda Dagály Termálfürdő Paskál Strandfürdő Római Strandfürdő Pünkösdfürdői Strandfürdő