2015. máj 29.

Kárpátaljai tehetségek a Páva területi válogatóján

írta: budapest24
Kárpátaljai tehetségek a Páva területi válogatóján

Hetven kárpátaljai gyermek érkezik a Fölszállott a páva vasárnapi területi válogatójára, melyet az MTVA székházban rendeznek meg. A közmédia sikerprodukciójához a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott, akik nemcsak a gyerekek részvételét teszik lehetővé, hanem fővárosunkat is megismertetik velük.
folszallott_a_pava_logo.png

Hetven tehetséges kárpátaljai gyermek érkezik szombaton Budapestre. Az ukrajnai helyzet, az anyagi nehézségek, és a szinte lehetetlen útlevél- és vízumkérelem miatt azonban a gyerekek nem juthattak volna el a nagyszabású verseny selejtezőéig a Magyar Református Szeretetszolgálat segítsége nélkül.

“Mi, a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai hisszük, hogy a tehetség kincs. Tudjuk, hogy a kibontakozásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de olykor szerencsére, és segítségre is szükség van. Ezért döntöttünk úgy, hogy az MTVA-val együttműködésben támogatjuk a Fölszállott a páva idei versenyének ifjú kárpátaljai versenyzőit” - mondta Szabó Dominika, a Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

 644_felszallott-a-pava02.jpeg

Az MRSZ nem kizárólag az utazást, szállást, ellátást biztosítja a Budapestre érkező kárpátaljai gyerekeknek, de az elődöntőbe jutó versenyzőket is támogatja majd a továbbiakban.

A továbbjutók bekerülnek a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programjába, amely olyan tehetséges magyarországi és határon túli tanulóknak biztosít rendszeres anyagi támogatást, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

„Kárpátalján nagyon sok tehetséges gyerek él, és ezek a gyermekek nagyon tudnak küzdeni, akár az élményekért, akár a tervek megvalósításáért. Nagyon örülök, hogy a Fölszállott a páva idén a 6 és 14 év közöttieknek ad lehetőséget a bemutatkozásra, annak pedig különösen, hogy ilyen sok kárpátaljai gyermeknek nyílt lehetősége részt venni rajta. Megmérettethetik magukat, de talán nem is a versengés a lényeg. Hanem a tudat, hogy ők is a nemzet tagjai.”  - nyilatkozta Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök.

A kárpátaljai gyerekeket azonban nem csak a vasárnapi verseny izgalmai várják Magyarországon. Itt tartózkodásuk során egy városnéző túrán Szinetár Dóra, a szeretetszolgálat állandó önkéntese kalauzolja majd őket végig a város nevezetességein, bogrács-partin vesznek részt a Városligetben, ahol a korábbi évadokból ismert Páva-győztesek csatlakoznak hozzájuk, sőt, ők maguk egy rövid ének- és tánc műsorral is kedveskednek a budapesti közönségnek, melyet szombaton 15:30 órakor a Hősök terén adnak elő.

Szólj hozzá

program Fölszállott a páva tv/rádió