2015. máj 31.

Mozi minden mennyiségben: Erős nyitást várnak a Jurassic Worldtől +videók

írta: budapest24
Mozi minden mennyiségben: Erős nyitást várnak a Jurassic Worldtől +videók

Amanda Seyfried a saját farmján rendezi a nővére esküvőjét

Valószínűleg 100 millió dollár körül fog nyitni a Jurassic World, ami azt jelenti, hogy ekkora összebevételt várnak tőle az első hétvégén Észak-Amerikában. A dinós szuperfilm az első öt olyan produkció között van, amelyre a legtöbb jegyet rendelték a Fandango elővétel-portálon. Phil Contrino, a BoxOffice-com alelnöke és vezetőelemzője azt mondta a Varietynek, hogy az előzetesek nagyon jól előkészítették a terepet a siker számára.

4993394_13d38f1b81e44cc3a44fb64147db011b_wm.jpg 

Utoljára 2001-ben mutattak be Jurassic Park-filmet, amely 181 milliót kasszírozott Amerikában (az összbevétel 368 millió volt). Ez szép eredmény, de messze elmarad az első két rész sikere mögött, amelyeket Steven Spielberg rendezett (1,03 milliárd, illetve 618 millió dollár). A Jurassic Worldnek Spielberg az executive producere, ami szintén garancia a sikerre, és az sem kimondottan hátrány, hogy a főszereplő Chris Pratt, aki a tavalyi A galaxis őrzőinek köszönhetően már a szupersztárok közé tartozik.

(Jurassic World - hazai bemutató: 2015. június 11.)

Amanda Seyfried a saját farmján rendezi a nővére esküvőjét

Esküvőtervezőnek csapott fel Amanda Seyfried. Három évvel idősebb nővére, Jenni az ő New York állambeli farmján mondja majd ki a boldogító igent. "A ceremónia szebb lesz, mint amit magamnak szeretnék - mondta a színésznő a Vogue magazinnak. - Minden figyelem a nővéremre fog szegeződni, én pedig csöndben félrehúzódom és élvezem a bulit."

Amanda imádja a tavaly októberben nem éppen olcsón vásárolt házat és a birtokot, ahol az esküvő lesz, de nem áll szándékában, hogy jövőben csak a nagy gázsiért bármilyen szerepet elvállaljon. "Túl sokat fizettek, talán nem is kellett volna elvállalnom a szerepet, de aztán vettem belőle ezt a házat. A filmkészítés azt jelenti, hogy két kemény hónapig 12-14 órát kell dolgoznod naponta. Erre rámehet az ember párkapcsolata."

Azt nem tudni, melyik volt a film, amelynek a gázsijából Amanda a farmot vette, de nem kizárt, hogy a Ted 2-re gondolt, amelyet tavaly ősszel forgattak New Yorkban. Seth MacFarlane folytatja a tabudöntögetést, mert visszatér a szabadszájú mackó és Mark Wahlberg, és előbbinek az a célja, hogy apa legyen. Amanda a műveletben segédkező ügyvédnőt játszik.

(Ted 2 - hazai bemutató: 2015. július 16.)

Már készülnek a Mission: Impossible 6-ra?

Még aludnunk kell párat, amíg megnézhetjük a Mission: Impossible - Titkos Nemzetet, azaz a sorozat ötödik részét, de már arról hallani a Paramount Pictures háza tájáról, hogy előkészületben van a hatodik rész. Egyelőre úgy tudni, hogy hivatalosan még egyik főszereplő sem szerződött le a következő folytatásra - bár nehéz elképzelni, hogy a főhősök ne térnének vissza -, de az biztos, hogy Tom Cruise lesz a producer J.J. Abrams, David Ellison és Dana Goldberg oldalán. (Utóbbi két producer jegyzi a Terminator: Genisyst is.) Arról is hallani, hogy a hatodik rész után Tom Cruise kiszáll a franchise-ból, hiszen befejeződik a második trilógia. A feltételezések szerint Jeremy Renner örökölheti tőle a sorozatot, aki ráadásul rá is fog érni, mert épp a minap tolták hátrébb a vele forgatandó Jason Bourne-filmet, miután az eredeti Bourne, Matt Damon és Paul Greengrass rendező bejelentették, hogy ők is készülnek egy résszel.

(Terminator Genisys - hazai bemutató: 2015. július 2.)

(Mission: Impossible Rogue Nation - hazai bemutató: 2015. augusztus 5.)

Titkolózni kényszerültek a Bíborhegy sztárjai

Különleges módszerrel készült élete főművére, a Bíborhegyre Guillermo del Toro rendező (A faun labirintusa, Pokolfajzat). Aprólékosan megalkotta a gótikus horror főkaraktereinek életrajzát, olyan részletekbe is belemenve, hogy kinek mi a kedvenc étele, milyen jegyben született és pontosan mi történt vele a cselekmény kezdetéig. A film sztárjai, Jessica Chastain, Mia Wasikowska és Tom Hiddleston tíz-tízoldalas szövegeket kaptak, amelyekkel kapcsolatban a rendező különleges utasításokat adott. "Nem olvashatták el egymás életrajzát - magyarázta del Toro a DigitalTrends portálnak. - Bizonyos részleteket megoszthattak egymással, más információkat viszont el kellett titkolniuk a többiek előtt. Így egyes dolgokat tudtak a másik karakterről, másokról viszont fogalmuk sem volt, aminek fontos szerep jutott abban, milyen interakció alakult ki a színészek között."

Volt azonban egy szereplő, aki nem kapott részletes önéletrajzot: Charlie Hunnam. Ugyanis amikor del Toro felhívta, hogy hamarosan pontos információkat kap a karakterről, a színész közölte, ő már elkészült az életrajzzal, mert ezen dolgozott az utóbbi négy hónapban. A rendezőnek tetszettek Hunnam elképzelései, csak egy dologba nem volt hajlandó belemenni: a színész pipázó karakternek képzelte a figurát, del Toro azonban ezt megvétózta. "Pipával állított be a jelmezes próbára, és meg rögtön mondtam, hogy nem. De legalább megpróbálta!" - nevetett a rendező.

(Crimson Peak - hazai bemutató: 2015. október)

Szólj hozzá

mozi program