2015. jún 03.

Gyerekekkel főzött a konyha ördöge

írta: budapest24
Gyerekekkel főzött a konyha ördöge

A Cseppkő Gyermekotthon lakóival közösen főzött Bereznay Tamás. A konyha ördöge séfje még a legvagányabb fiatalokat is munkára fogta, hogy közösen készítsék el a menüt. A bográcsozás közben pedig az is kiderült, az otthonban igazi kis szakács-tehetségek laknak.

kepatmeretezes_hu_ruff6258.jpg

Mindenki izgatottan várta Bereznay Tamást az idén ötven éves Cseppkő Gyermekotthonban. Pedig a séf a legkisebbeket is „munkára fogta”, ezt azonban senki nem bánta.

„Még a legvagányabb, leghangosabb csajok is elcsendesedtek, amikor beálltak dolgozni kicsit a konyhára. Nagyon jó volt látni, hogy sokan érdeklődnek a főzés iránt, volt olyan fiatal, akit nagyon komolyan foglalkoztatott a dolog. De mindenki lelkes volt, és nagyon megható volt látni, hogy mennyire örültek annak, hogy közösen főzhetünk. Sokan segítettek annak ellenére, hogy más program is volt az otthonban” – árulta el Bereznay Tamás, aki boldogan támogatta a Cseppkő Gyermekotthon tehetségkutató programját. – „A gyors éhség-csillapító szendvicsek után paprikás csirkét és tejszínes-gombás csirkét készítettünk. Az volt a cél, hogy a bográcsban viszonylag rövid idő alatt elkészüljön az étel. Arra számítottam, hogy a közös főzés közben mindenki megéhezik majd, így nem lett volna szerencsés olyan húst választani, aminek több óra kell.” – tette hozzá a séf.

A konyha ördöge azonban nem csak a közös főzés élményével ajándékozta meg az otthont. Bereznay Tamás ikonikussá vált, halálfejes séfkabátjára másfél hétig lehetett licitálni. Az árverésen befolyt összeg is a gyermekotthon tehetséggondozó programját támogatja. A Cseppkő Gyermekotthon programjának célja, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek a társadalom hasznos tagjává váljanak, s olyan szakma legyen a kezükben, amit szeretnek, és amivel biztosítani tudják jövőjüket.

Szólj hozzá

program Cseppkő Gyermekotthon Bereznay Tamás tv/rádió