2015. jún 07.

A Kaspersky Security for Linux Mail Server sorban harmadjára kapta meg a VBSpam+ tanúsítványt

írta: budapest24
A Kaspersky Security for Linux Mail Server sorban harmadjára kapta meg a VBSpam+ tanúsítványt

A Kaspersky Security for Linux Mail Server ismét bizonyította hatékonyságát a spamek elleni küzdelemben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a VBSpam+ tanúsítvány elnyerése, melyet a Virus Bulletin független kutatói ítéltek oda. A nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy a Kaspersky Labnek sikerült a legjobb teljesítményt elérnie, 99.97 százalékos felderítési aránnyal.
vbspam.png

A végeredmény eldöntésénél két szempontot vettek számításba: a spamek és a beérkező, törvényes e-mailek felismerésének és különválasztásának hatékonyságát. A teszt részét képezte, hogy a vizsgált megoldásnak fel kellett dolgoznia az e-mail forgalmat, amely személyes levelekből és hírlevelekből állt, valamint számos Abusix és Project Honey Pot által összegyűjtött spamből. Azon megoldások, amelyek ezt 98 százalékos sikerrel teljesítették, VBSpam tanúsítványban részesültek, míg a VBSpam+ tanúsítvány eléréséhez 99,5 százalékos eredmény volt szükséges.

 

A Kaspersky Security for Linux Mail Server biztonsági megoldás az Abusix-től érkező spam üzenetek 99,9 százalékát, míg a Project Honey Pot-tól érkezőknek a 99,96 százalékát ismerte fel. A vizsgálati eredmények szerint a Kaspersky Lab terméke minössze 33 spam üzenetet hagyott figyelmen kívül a 126 046 közül, és egyetlen egy nem spamet blokkolt a beérkező 10 858 törvényes e-mail közül. Ennek az eredménynek, és az átlagosan 99,97 százalékos felismerésnek köszönhetően a Kaspersky Security for Linux Mail Server rendkívül jól szerepelt, a többi résztvevőhöz viszonyítva is.

 „Első helyen szerepelni egy VBSpam minősítésen, ez minden anti-spam termék számára a lehető legnagyobb elismerés. A Virus Bulletin tesztek alaposságának köszönhető, hogy nem csak a spamek felismerésének különböző módjaira koncentrálnak, hanem a téves riasztások arányára is. Nem volt könnyű elérni ezt az eredményt, így nagyon elégedettek vagyunk, hogy megnyertük ezt az elismerést!” - mondta Eugene Smirnov, a Kaspersky Lab tartalomszűrés kutatócsoportjának vezetője.

A Kaspersky Lab-ről

Kaspersky Lab a világ legnagyobb magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalata. A céget a világ négy legnagyobb végfelhasználói biztonsági megoldást gyártó vállalata közé választották*. Az elmúlt 17 évben a Kaspersky Lab az IT biztonság innovátorává nőtte ki magát, hatékony digitális biztonsági megoldásokat kínálva a felhasználóknak, kis- és középvállalatoknak valamint nagyvállalatoknak egyaránt. Az Egyesült Királyságban bejegyzett cég jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet. További információ: http://www.kaspersky.com

*A vállalat a negyedik helyen végzett az IDC 2013-as végpontvédelmi megoldásokból származó bevételek alapján végzett felmérésében. A kutatást a„Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast és 2013 Vendor Shares” című IDC-tanulmányban tették közzé (IDC #250210, 2014 augusztus). A jelentés a szoftvergyártókat a végpontvédelmi megoldások értékesítéséből származó 2013-as bevételei alapján rangsorolta.

Szólj hozzá

tudomány Kaspersky Lab