2015. jún 11.

Lezárultak a Fölszállott a páva területi válogatói

írta: budapest24
Lezárultak a Fölszállott a páva területi válogatói

A napokban zárultak le a Fölszállott a páva területi válogatói. A dunántúli, alföldi, felvidéki, közép és dél-magyarországi gyermekek után hétvégén a gyimesi Borospatakán és Kolozsvárott az erdélyi ifjúság is a szakmai zsűri elé járult, melynek tagja volt Berecz István is:

borospataka1.jpg

„Gyimesbe érkezésünk napján volt 95 éve, hogy országunkat felszabdalták. Ennek az évfordulónak a tükrében nézve különösen szép ünnepre sikerült az erdélyi Páva-selejtezők két fordulója. Ragyogó szemű erdélyi gyerekek: moldvai és gyimesi csángók, mezőségi, kalotaszegi, és partiumi ifjú tehetségek bizonyították, hogy ismét éledezőben a hagyományos kultúra.” – mondta az első évad kategória-győztese.

Május eleje óta járja az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora a Kárpát-medencét, hogy a 2015-ös évad több mint 2500 jelentkezője közül megtalálják a legjobb 48 produkciót. Az élő adásokban velük találkozhatnak majd a nézők. A Duna Televízió műsorán azonban szeptembertől az apró, kicsi és közepes, ám elhivatott és lelkes, 6 és 14 év közötti kárpát-medencei hagyományőrzők mind megmutatják tudásukat 8 héten át, a területi válogatókról készült dokumentumfilmekben.

borospataka6.jpg

További információk, fotók itt!

 borospataka7.jpg

Fotók: Váradi Levente

Szólj hozzá

program Fölszállott a páva tv/rádió