2015. jún 12.

Magyar álom Közérzeti pályázat

írta: budapest24
Magyar álom Közérzeti pályázat

FELHÍVÁS A 15. ARC PÁLYÁZATRA

„Miről álmodsz, és mekkorát?.. Arról, hogy a magyar foci méltó lesz régi nagy híréhez, vagy hogy minden korrupt fazont elszámoltatnak egyszer?... Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család?  Magyarul álmodsz, vagy idegen nyelven? Van olyan, hogy magyar álom?... Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?”

 arc15_sajto4.jpg

Az ARC 15. felhívása az álmodozókat, az álmodókat, az ébredezőket és a nyitott szemmel járókat egyaránt pályázatra invitálja ezzel a felhívással: Mutasd meg óriásplakáton, számodra mit jelent az, hogy "magyar álom"!

Az alkotói szabadság jegyében – mint minden évben, idén is - a felkínált főtémán kívül más ötlettel, témával is bárki szabadon pályázhat!

 arc15_sajto5.jpg

Rendhagyó kommunikációval hirdeti magát ezúttal az ARC pályázat. 30 ARC kiállító önkéntesen vállalta, hogy nem csak arcukkal, hanem álmaikat megosztva állnak ki az ARC értékei mellett a hirdetési felületeken.

A MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok program együttműködésével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civilszervezetek kiemelt megvilágításba kerülnek az idei ARC-on.

A pályázati kiírásban külön felhívással fordultak a szervezők a civil szervezetek és a kreatív ügynökségek felé. Magyar Civilszervezetek közössége, röviden MACI, a szolidaritás, a gondoskodás, az odafigyelés, a közösségi lét alapfeltételei mellett áll ki, ezekért az értékekért dolgozik nap mint nap, ahogyan a MagNet Magyar Közösségi Bank is éppen a társadalmi igazságosságot igyekszik saját eszközeivel támogatni a civilek bankjaként.

 arc15_sajto7.jpg

„Hétköznapi csodák” címmel ARC+ kamarakiállítás keretében 5-11 plakáthelyet biztosítanak a szervezők azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civilszervezet munkáját, vagy egy-egy hétköznapi csodának tekinthető, konkrét eseményét. A civilszervezetek és kreatív ügynökségek egymásra találását egy civil rapid randi is segíti, ahol a kreatív szakma szívbéli szakértői felajánlással segíthet megmutatni fontos társadalmi ügyeket.


„Adj az ARC-ra, tegyél a cenzúrára! Támogasd a 15. ARC kiállítást!” kampány az Indiegogon

Az ARC nem szimplán egy kiállítás, hanem azok közössége, akik kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, elitizálódástól, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes kulturális tartalom mellett. Erre a közösségre számít idén az ARC. Sajnos a céges támogatói oldalon mostanra megfogyatkozott a bátorság, tisztelet azoknak, akik továbbra is ARCostársaink. Közösségi adományozás keretében a szervezők azokhoz fordulnak ezért, akik továbbra is szeretnék óriásplakát kiállításként, köztéren megtekinteni a pályaműveket. 1500 forintos adománytól kezdve magasabb támogatói összegekre is számít az ARC. De már az is rengeteget számít, ha közösségi oldalakon osztja, aki tudja az Indiegogo kampányra mutató linket: https://www.indiegogo.com/projects/adj-az-arcra

A 15. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak: Mediaworks, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és mások.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

Legyen véleményed! Alkoss! Pályázz!

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

Szólj hozzá

fesztivál program