2015. jún 13.

Gyönyörű frizura megfelelő hajszárítóval

írta: budapest24
Gyönyörű frizura megfelelő hajszárítóval

A legtöbb nő szép hajra vágyik, de sajnos előfordul, hogy túl sok mindent szeretnénk tenni hajunk szépségének megőrzéséért, és átesünk a ló túloldalára.

feature_philips-300304534-f400057600-fil-global-001_2.jpg

Például, ha sokat egyenesítjük vagy göndörítjük a hajunkat a jó kinézet érdekében, akkor egy idő után pont az ellenkezőjét érjük el: töredezett és fakó lesz a hajkoronánk. Ezt elkerülendő tartsuk meg a balanszot a hajápolás terén is. Most összegyűjtöttük pár olyan tippet, amire érdemes odafigyelni.
7 dolog, ami ajánlott a hajápolásba

Az egészséges haj érdekében sok vitaminra lesz szükségünk, ezért a helyes táplálkozás nagyon fontos! Szedhetünk speciális vitamint is, ami olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint a béta karotin, A-, E-, B2-, B3-, B6-, B5-vitaminok, folsav, cink, szelén, aminosavak, melyek hozzájárulnak a haj, a köröm, valamint a bőr egészséges szerkezetének megőrzéséhez.

feature_philips-300304513-f400057598-fil-global-001_2.jpg


A túl sok kémiai anyag roncsolja a hajat, ezért részesítsük előnyben a gyógynövényes vagy bio hajápolószereket, mert ezek természetes eredetűek és mentesek az irritáló anyagoktól.
Ha a hajvégek töredezettek, akkor vegyünk igénybe egy frissítő hajvágást, vagy rakjunk rá valamilyen természetes ápoló szérumot, pl.: ricinusolajat. Természetes anyagokból (fa, szőr) készült, lekerekített végű hajkefével fésülködjünk. Léteznek ionizáló hajkefék is, ezektől nem fog feltöltődni a hajunk az elektromosságtól. Télen mindig viseljünk sapkát, mert ilyenkor könnyen megfázhat a fejbőrünk. Éjjelre engedjük ki a hajunkat. Aludjunk selyempárnán, így kevesebb a valószínűsége, hogy reggel kócosan ébredünk.

feature_philips-300304536-f400057596-fil-global-001_2.jpg


TIPP, ami nem ajánlott a hajápolásban:
Kerüljük a dauert és az agresszív hajfestékeket!
Ne mossunk túl sokszor hajat.
Hajmosáskor ne használjunk túl sok sampont és túl forró vizet se.
Ne fésüljük vizesen a hajunkat.
Ne vasaljuk, göndörítsük túl sűrűn a hajunkat, mert ezzel többet ártunk, mint használunk.
Hajszárítót is csak akkor vegyünk kézbe, ha muszáj, de ilyenkor figyeljünk oda, hogy min. 15 cm-re tartsuk a fejünktől.
A hosszú hajat ne fogjuk össze túl szorosan.

A zsírosodás elvileg egy természetes folyamat, tisztába vagyunk vele, hogy napokon belül (2-6) zsírosodni kezd hajbőrünk – ami valljuk be nem éppen a legkellemesebb.  Persze ebben az esetben akkor van probléma, ha nem napokon belül, hanem 2 nap alatt már rohamosan tocsog az ember haja.

philips-300304905-hp8280_00-a2p-global-001_2.jpg

Miért?
A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír nem csak a szőrtüszőbe, hanem a száli részre is. A hajszál zsíros, szagos, nehéz.

Mitől alakul ki a zsíros haj?
Leginkább a stressztől alakulhat ki. Három rétege van a hajnak, az epiderma, a derma és a lipoderma. A lipodermában lévő hajhagymához tartozik egy hajmerevítő izom, amely megadja a haj dőlésszögét, ezért nem simul a hajunk a koponyánkhoz.

A stresszre reagálva a hajmerevítő izom a normálisnál tovább marad feszült állapotban. Ez az izom impulzusokat küld az agyunkon keresztül a vele szemben fekvő faggyúmirigyeknek, amelyek a stressz miatt jóval több faggyút termelnek, és ez okozza a fejbőr zsírosságát.

Az is előfordul, hogy ez a faggyú nem tud feljönni a felszínre, így hiába száraz a fejbőr, alatta zsíros réteg borítja a hajhagymákat, amelyek megfulladnak, ezért a hajszál kihullik. Ezekre a problémákra ajánlja a hajgyógyász a hajmerevítő izmokat ellazító pakolást.

philips-300304975-hp8280_00-mi1-global-001_1.jpg

Hallott róla?
A zsíros hajról francia kutatók egy több éve folyó kísérletsorozat végső állomásában kimutatták, hogy annak illata mindkét nemből fokozott szexuális gerjedelmet vált ki. A kísérleteket száz, egymástól már régóta elhidegült, házaspáron próbálták ki, meglepő eredménnyel: a kísérleti alanyok kivétel nélkül mindannyian visszataláltak kihűltnek hitt házaséletükbe.


Alternatív megoldások zsírosodás ellen:
Keverj össze jó alaposan 1 tojássárgáját, 2 cl brandyt és 1 kávéskanál mézet! Mosd meg vele zsírosodó hajad, és az eredmény nem marad el!

Ha világos hajad van keverj össze 1-2 dkg élesztőt, 2 evőkanál kamilla esszenciát, 2 tojásfehérjének a habját! Vidd fel a fejbőrödre, borítsd be fürdősapkával vagy fóliával és tekerd be törölközővel! Fél-egy óra múlva alaposan öblítsd ki!

philips-303394740-hp8280_00-upl-global-001_1_1.jpg

Ha sötét hajad van keverj össze 1-2 dkg élesztőt, 1 evőkanál kakukkfű esszenciát, 1 evőkanál borsmenta esszenciát, 1 evőkanál zsálya esszenciát és 2 tojásfehérjének a habját! Vidd fel a fejbőrödre, borítsd be fürdősapkával vagy fóliával és tekerd be törölközővel! Fél-egy óra múlva alaposan öblítsd ki!

Szólj hozzá

hajápolás