2015. jún 13.

Mindannyian erre vágyunk!

írta: budapest24
Mindannyian erre vágyunk!

Az IPL tartós szőrtelenítés évekre meggátolja a szőrnövekedést!

Mindannyian selymes bőrre vágyunk. De hiába teszünk meg érte mindent, a hagyományos szőrtelenítő módszerek – mint a borotva, a szőrtelenítő krém, az epilátor – sajnos soha nem nyújtanak tartós eredményt. Ezek a módszerek ideiglenesek, és ráadásul még kellemetlenek, fájdalmasak és időigényesek is!

feature_philips-277826036-f400047226_sc2004_11-fil-global-001_2.jpg
Létezik egy módszer, amely túlszárnyalva a gyanta és az epiláló hatékonyságát a borotva és a szőrtelenítő krémek fájdalommentességével (annak káros utóhatásai nélkül) tartós szőrtelenséget biztosít.


- az év minden napján hosszan tartó simaságot biztosít
- nincsenek mellékhatásai
- nincsenek benövések, kipattogzódás, bőrirritáció
- kiküszöböli a fertőzés lehetőségét
- idő- és költségtakarékos
- higiénikus

Selymes, szőrtelen bőr – mindannyian erre vágyunk!

A lézeres tartós szőrtelenítési módszer közel 2 évtizedes, az IPL villanófényes (az orvosi lézer továbbfejlesztése) 1 évtizedes múltra tekint vissza. Ezek nem csupán a szőrzet eltávolítására képesek, hanem az újranövekedés megelőzésére is. Működésük azonos: a szőrtüszőben az összefüggő szőrszál sötét pigmentje (melanin) elnyeli a készülék által kibocsájtott erőteljes fényt. Ez a fény hővé alakul, és a sötét színű szőrszálakat gyakorlatilag kiégeti, a szőrnövekedést inaktívvá teszi. Hatékonyságuk nagyjából azonos.

feature_philips-277826072-f400048062_sc2004_11-fil-global-001_2.jpg


A lézer egy adott hullámhosszúságú fényt bocsájt ki, míg az IPL fénytartománya rendkívül széles, 400-1200 nanométer közötti. A 400-1200 nm-es fénytartomány a szőrtelenítésre mellett a kollagén növelésre, hajszálér kezelésre, pigment, máj- és öregségi foltok eltüntetésére is alkalmas.

feature_philips-294728149-f400058885-fil-global-001_2.jpg
A lézeres eljárás pontszerűen éri a szőrtüszőt, mélyrehatóan (néha túlzottan is), akár 1 cm-es mélységig, ezért fájdalmasabb beavatkozás. Az IPL-es kezelés nagyobb felületen (1-3 nm2) kezel, ennek révén gyengédebben célozza meg a kérdéses sejteket. Az IPL a bőrfelszínt maximum 0,5 cm-es mélységig éri, tehát nem éri el bőrfelszín alatti mélyebb rétegeket, éppen ezért nincs a lézeres eljárások során tapaszalt fájdalom, égő érzés a kezelés közben.

feature_philips-318002273-f400047222_sc2008_61-fil-global-001_2.jpg


IPL tartós szőrtelenítő technika alkalmazása közben nem károsodnak a környező szövetek, mivel a fénynyaláb mindig ott fejti ki hatását, ahol elnyelődik, ebben az esetben a szőr vezeti a hőt, nem pedig a bőr.
Az IPL-es készülékek kezelőfejei általában 1-3 cm2, tehát a kezelés jóval gyorsabb, mint a lézeres eljárásnál, ahol a pontszerű kezelés miatt több óráig is eltarthat egy terület szőrtelenítése.
A lézeres eljárással szemben az IPL-es villanófényes szőrtelenítés ára is kedvezőbb.

philips-300299953-sc2008_11-app-global-001_1_1.jpg


Az IPL-es szőrtelenítéssel elkerülhetők vele a szőrtüsző gyulladások, szőrbenövések, ráadásul a kezelés hatására a kisebb bőrhibák, öregségi foltok, vékonyabb hajszálerek, pigmentfoltok is eltűnhetnek.
Az IPL még az érzékeny bőrűeknek is a legjobb alternatíva: a technológiából adódóan egy energianyaláb 4X olyan hatásfokkal dolgozik, mint a hagyományos lézeres megoldások – káros ultraibolya hullámok nélkül.

Próbálja ki a tartós IPL szőrtelenítést és felejtse el az idegesítő szőröket!
Tehát az IPL-es szőrtelenítés sokkal kíméletesebb, gyorsabb, fájdalommentesebb, mint a lézer. Ráadásul biztonságosan elvégezhető orvosi vagy szakképzett felügyelet nélkül is. Az IPL villanófényes szőrtelenítési eljárás azok számára ideális megoldás, akik a tartós simaságot kedvelik, és minderre gyors és fájdalommentes kezelés keretében kívánnak szert tenni.


Az IPL tartós szőrtelenítés elve ugyan megegyezik a lézeres módszer alapjaival (a sötét szőrszálakban elnyelődő fény hőenergiája a szőrtüszőbe jutva megsemmisíti azt, leállítja működését), legfőbb előnye a lézeres szőrtelenítéssel szemben, hogy szinte teljesen fájdalommentes. E tulajdonsága annak tudható be, hogy figyelembe veszi a tényt, mely szerint a szőrtüszők a bőr alatt maximum 5 mm mélyen találhatók, így feleslegessé válik a lézeres szőrtelenítés által biztosított 1 cm mélységű kezelés, hiszen ott már úgysem találunk kezelésre szánt szőrtüszőket.

philips-300299973-sc2008_11-mi1-global-001_2.jpg

Végleges szőrtelenítés – minden ellenkező híreszteléssel szemben – nem létezik, még a lézer esetében sem. Az IPL szőrtelenítés pár kezelés után tartós eredményt biztosít, évekig megoldja a szőrtelenítés problémáját. A szőr ugyan évek múltán után visszanő, de mennyisége és minősége már nem lesz olyan riasztó, mint korábban.

TIPP!

1. Az IPL szőrtelenítés a szőrszálak újraképződését gátolja éveken át!
2. A módszer gyors, egyszerű és szinte teljesen fájdalommentes.
3. Az IPL szőrtelenítő technológia csak a szőrszálakra hat, a környező szövetekre teljesen veszélytelen.

Hozza ki magából a maximumot!

A szőrtüszőknek mindig csak egy része van növekvő (anagén) fázisban, így ahhoz, hogy valaki alapos és valóban évekig tartó eredményt érjen el, a kezeléseket 2-4 hetente ismételni kell. A növekvő (anagén) szőrszálak aránya testtájanként különbözik, a szükséges kezelések száma, ezért függ a kezelendő testrésztől, illetve a szőrszálak színétől, vastagságától, így a szükséges kezelések száma egyénenként eltérhet.

Az eljárás csak úgy lehet eredményes, ha a szőrtüsző folyamatosan tartalmaz szőrt, így két kezelés közötti gyantázással, epilálással, csipeszes szőrtelenítéssel magunk ellen dolgozunk. IPL szőrtelenítő kezeléssorozat alatt kizárólag borotvával vagy szőrtelenítő krémmel történő szőrtelenítés a megengedett.

philips-300299977-sc2008_11-u2p-global-001_2.jpg

Nézze meg tudományos oldalról is!
A szőrtüszők életciklusának 3 fázisa van:

A növekedési (anagén) fázisban lévő szőrszálak roncsolhatók a leghatékonyabban az IPL-lel, hiszen a szőrhagyma ilyenkor még szorosan a kötőszöveti alaphoz tapad (ahol a melanin termelődik), így a villanófény energiája a szőrtüszőt éri el.
Az átmeneti (katagén) fázisban a szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a szőrtüsző elkezd sorvadni, leáll a szőrtermelő sejtek szaporodása, a szőrtüsző felkészül a szőr kihullására.
Nyugalmi (telogén) fázisban teljesen elszarusodik a szőrhagyma, a szőr magasan van a szőrcsatornában, kilökődésre várva.
Ha érdekli a szőr biológiája, kattintson ide!


IPL tartós szőrtelenítés: otthon olcsóbb és kényelmesebb!

- tartós szőrmentességet és hosszan tartó simaságot az év minden napján gyors, egyszerű, fájdalom- és kockázatmentes szőrtelenítést (nem károsítja a bőr felületét, csupán a szőrszálakat semmisíti meg)
- szőrbenövés-, irritáció- és fertőzésmentességet
- költség-, idő- és energiamegtakarítást

Eddig az IPL villanófényes szőrtelenítő kezelések csak kozmetikákban voltak elérhetők, de ezek a kezelések nagyon drágák. Egy teljes test szőrtelenítésénél elérheti az 800.000-1.000.000 Ft-ot is.

Szerencsére ma már annak sem kell lemondania a tartós szőrtelenségről, akinek nincs pénze a drága kozmetikai kezelésekre, hiszen az IPL készülékből léteznek már otthoni készülékek is.

A készülékek árai ugyan 100 ezer forint felett járnak, viszont egy kozmetikai kezelés is alkalmanként 10-30 .000 Ft között mozog, a kezelendő terület méretétől függően. A kozmetikában kifizetett összeg már egy testrész kúrája esetében is meghaladja az otthon használható készülékek egyszeri árát.

philips-312641957-sc2008_11-a1p-global-001_1.jpg

Eredményes: akár 80%-ban csökkentheti nem kívánt szőrzetét pár hónap alatt!
Tartós: az IPL szőrtelenítéssel kezelt felületek évekig szőrtelenek maradnak. Saját készülék esetén semmit nem kell költenie a fenntartó kezelésekre, míg kozmetikusához rendszeresen vissza kellene járnia.
Fájdalommentes: csupán apró kényelmetlenség jelentkezhet, mely a férfiaknál – az erősebb szőrzet miatt – gyakoribb.
Költséghatékony: egyszeri befektetéssel megoldhatja a szőrtelenítés évek, évtizedek óta húzódó problémáját.
Időtakarékos: bármikor végezheti a kezeléseket, nem kell senkihez alkalmazkodnia, sőt, akár bárhová magával is viheti a készüléket.
Kényelmes: a kezeléseket lakásán végezheti.
Diszkrét: nem kell egy idegen előtt feszengeni.

Szólj hozzá