2015. jún 16.

A héten startol A Mi Velencénk Fesztivál!

írta: budapest24
A héten startol A Mi Velencénk Fesztivál!

Interjú a Beatrice-vel

Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés és nyolc óra szórakozás helyett június 18-21. között Velencén kizárólag a szórakozásé lesz a főszerep. Az idézett sláger előadója, a Beatrice is fellép majd A Mi Velencénk Fesztiválon, ahol csupa magyar előadóval, családi és sport programokkal várják a látogatókat. A zenekart kérdeztük fesztiválélményeikről, Velencéről és arról, kik a kedvenc előadóik a mai fiatal generációból.

11014680_409651909212964_808904422118590021_n_3.jpg

Mi jut eszetekbe Velencéről, a Velencei tóról? Milyen maradandó élményeket szereztetek itt?

A zenekarban a tagoknak szinte mindenkinek van kisebb vagy nagyobb gyermeke, így elmondható, hogy számos családi nyaraláson vagyunk túl, amit a tó környékén töltöttünk el. Mivel elég sűrűn van fesztivál vagy rendezvény a térségben, így sokszor össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal, és a koncertet egy kis pihenéssel vegyítjük.

Mióta részei az életeteknek a fesztiválok?

Az 1980-as Feketebárányok koncert volt talán az első ilyen fesztivál. Az utóbbi 15-20 évben vált igazából rendszeressé számunkra, hogy a legnagyobb fesztiválokra meghívnak minket, de tulajdonképpen elmondható, hogy nekünk a májustól-szeptemberig tartó szabadtéri koncertjeink, mind-mind egy összefüggő nagy fesztivál.

Bizonyára rengeteg élményetek kötődik a fesztiválokhoz. Ha ki kellene emelni egyet, melyik volna az?

Nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, mivel nyáron hetente három-négy fellépésünk is van, melyek közül, ha akarnánk, se tudnánk választani. Az egészben az a legjobb és legfontosabb, hogy személyesen találkozhatunk a közönségünkkel, barátainkkal, és beszélgethetünk, ihatunk egy italt velük közösen.

Mit gondoltok, mi az oka annak, hogy a retró ekkora népszerűségnek örvend?

Az, hogy alapvetően szeretnek az emberek nosztalgiázni, picit visszagondolni a fiatalságra. Szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hogy vannak olyan dalaink, szerzeményeink melyeket az emberek 10-20-30 év után is szívesen hallgatnak.

Vannak kedvenc előadóitok a mai fiatal generációból? Kik ők?

Nagyon sok zenekarral a fiatalabbak közül kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk, mint pl. a Magna Cum Laude, Anna and the Barbies, Alvin és a mókusok csak, hogy a teljesség igénye nélkül egy párat említsünk.
11406155_436488373195984_8070553417535447609_o.jpg

A Mi Velencénk Fesztivál június 18-21. között várja a szórakozni vágyókat a Velencei Vízi Vár Strand területén.  Három színpad, az elmúlt évtizedek legnépszerűbb magyar előadói, sport és családi programok fogadják az érdeklődőket. Fellép többek között Ákos, Majka és Curtis, Radics Gigi, az Animal Cannibals, a Beatrice, a party sátorban pedig olyan nevek pörgetik a lemezeket, mint Sterbinszky, Newik vagy Bárány Attila. Hamisítatlan magyar zenei csemege, igazi retro életérzés és egész napos aktív kikapcsolódás várja a látogatókat. További információ és részletes program: www.mivelencenk.hu.

Facebook: https://www.facebook.com/mivelencenkfesztival?fref=ts

Honlap: http://www.mivelencenk.hu/

Szólj hozzá

fesztivál program