2015. jún 17.

Erdélyi gasztrotúra az Astoriában

írta: budapest24
Erdélyi gasztrotúra az Astoriában

A Múzeumok Éjszakája alkalmával Erdély vármegyéinek jellegzetességeiből állítja össze rendkívüli gasztronómiai Múzeum Körút büfévacsoráját a 101 éves Danubius Hotel Astoria.
cafe-astoria.jpg

Krúdy Gyula azért szerette, mert a csendes takarítók mellett sokáig tudott reggel aludni, Károlyi gróf itt hirdetett ellenkormányt 1918-ban, a Gestapó ezt az épületet jelölte ki főhadiszállásul és a második világháború végén az amerikai tiszteket is itt szállásolták el, de volt itt Nemzeti Kaszinó és egy időben a török nagykövetség is itt üzemelt.

Az ezertitkú regényes Astoria ezúttal - június 20-án - a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz csatlakozik. Bár a történelmi épületsétára már hamar elfogytak a jegyek, a szálloda ez alkalommal egy izgalmas gasztrotúrát is kínál, egy felejthetetlen enteriőrben. Miután az idei Múzeumok Éjszakája Erdélyre fókuszál, a Café Astoria Restaurant Szovátáról származó éttermi igazgatója Erdély vármegyéinek jellegzetességeiből állítja össze a rendkívüli gasztronómiai “Múzeum Körút” büfévacsoráját. A speciális nyersanyagok egyenesen Erdélyből kerülnek az asztalokra: lesz majd - mások mellett - vadsonka, tárkonyos pityókaleves csülökkel, puliszkalisztbe forgatott sült pisztráng fokhagymás szósszal valamint kapros-ordás palacsinta – desszertként. És persze sok egyéb ínycsiklandó ételkülönlegesség is.

fejlec-1024x227.jpg

Mindez rendkívül barátságos áron: az Érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők részére a belépés előzetes regisztrációval 3.990 Ft, korlátlan ételfogyasztással.

 Bővebben Itt! 

Szólj hozzá

program