2015. jún 18.

Itt a virtuális tanár, diák, itt a virtuális tanterem!

írta: budapest24
Itt a virtuális tanár, diák, itt a virtuális tanterem!

Az iTeach.world egy 2012-ben indított, amerikai és magyar együttműködésből létrejött fejlesztés, mely részeként egy olyan oktatási platformot hoztunk létre,melynek alapvető célja az online tanítás/tanulás megkönnyítése volt. Célunk, hogy a napokban egyre népszerűbb online oktatást egy következő szintre emeljük.
image005_1.jpg

A tulajdonosok (Jean-Pierre Guittard, Zsigmond Bodnár) több éves szakmai, üzleti tapasztalataiknak köszönhetően, egy olyan rendszert sikerült alkotnunk,mely teljes mértékben a tanárok együttműködésével jött létre, így ténylegesen sikerült megoldanunk azokat a problémákat, amiért eddig sokan tartottak az online oktatástól, és nem használták ki az ebben rejlő végtelen sok lehetőséget.

Egy olyan rendszer kellett, mint az ebay vagy az Amazon, ahova egy mindennapi tanárként feltöltöm, és eladom az általam kínált terméket/szolgáltatást anélkül, hogy pilótavizsgával kellene rendelkeznem a rendszer használatához.

Több száz tanár, iskola, egyetem belföldön és külföldön segített abban, hogy egy olyan rendszert fejleszthessünk, ahol a tanárok szabadon létrehozhatnak online kurzusokat vagy magánórákat, és két kattintással indíthatnak élő online órákat akár 12 főig (virtuális osztályterem) úgy, hogy az óra alatt a segítségükre van az összes olyan eszköz, melyet egy fizikai órán is használnának.

image003_2.jpg

Fontos volt a számunkra továbbá, hogy a tanárok létrehozhassanak fizetős magánórákat és kurzusokat. Így akár Budapestről is képes korrepetálni egy tanártöbb debreceni diákot egyszerre úgy, hogy az

óradíját a rendszeren keresztül beszedi a diákoktól, és azt megkapja minden második hét végén a bankszámlájára.

iteach.png

A rendszer a diákok oldaláról szintén egy roppant kényelmes és hasznos megoldás, mivel akár otthon a nappaliból, a strandon, vagy a buszon ülve is részt vehetnek egy teljes nyelvvizsga felkészítő kurzuson anélkül, hogy bármiben is hiányt szenvednének. A többi, az iTeach.world-höz hasonló rendszerhez képest mi figyelembe vettük, hogy a tanárok nem feltétlenül értenek a számítástechnikához, így törekedtünk arra, hogy a rendszer a lehető legkönnyebben használható legyen. Emellett a nemrégiben indított “E-learning Educational Program” keretén belül mi minden eszközzel (írásos anyagok, videók, személyes konzultációk)támogatjuk a tanárokat abban, hogy minél hatékonyabb, és élvezhetőbb órákat tarthassanak online.

Az iTeach.world így teszi jobbá az életünket:

  1. Megkönnyítjük az online oktatás folyamatát: Eddig különböző eszközökre volt szükséged, és úgy hitted, hogy az online oktatás bonyolult és speciális. Az iTeach.world egy könnyen használható, funkciókkal teli platform, amely mindent megad   a tanárok számára ahhoz, hogy sikeresen tudjanak onlinetanítani – reklámozhatják a kurzusaikat, begyűjthetik a fizetést és taníthatnak online.
  1. Hatékonyabbá tesszük a tanulás és tanítás folyamatát: Nem megy el idő az utazásra (amely sokszor majdnem 100%-ig megegyezik a tanulás/tanítás idejével.
  1. Könnyen elérhetővé tesszük a tanárokat: a távolság mostantól nem akadályoz abban, hogy a legjobb tanároktól tanulhass.
  1. Biztosítjuk a rugalmasságot: tanulj vagy taníts bárhol, bármikor. Például ha

éppen otthonról dolgozol, esetleg nyugdíjasként, vagy ha anyukaként vagy otthon.

  1. Rengeteg lehetőséget biztosítunk.  Például ha a tanárok olyan helyen

élnek, ahol előzőleg kevés diákjuk volt, akkor most betörhetnek a piacra és bárhonnan taníthatnak diákokat.

  1. Könnyen elérhetővé tesszük a tudást: A tanáraink nem csak “hagyományos” tantárgyakat tanítanak, bármit lehet tanítani/tanulni a rendszerünk segítségével.
  1. Nálunk egyszerűen kereshetsz pénzt: mi felszabadítjuk az értékedet (a tudásod értékét) - csinálj pénzt a tudásodból – ne csak a hagyományos munkakörnyezetben. Keress pénzt a szabadidődben!
  1. Függetlenséget nyújtunk neked: bárki fejlesztheti a saját online tanítási

üzletét.

image007_2.jpg

Célok

Célunk, hogy év végére közel egymillió ember tanítson és tanuljon a rendszer segítségével, és nem titkolt további társadalmi célkitűzéseink közé tartozik,hogy Magyarországon az oldalon keresztül tanító tanárok átlagos havi bevételeit 150%al növeljük, így pótolva ki havi keresetüket.

A rendszert itthon Magyarországon magyarok fejlesztették, akikre méltán büszkék lehetünk. Itthon tesszük először elérhetővé, de célunk, hogy az egészvilágban megismerjenek minket. Megismerjék azt, hogy a magyarok a Prezi, a Ustream, és a LogMeIn után képesek voltak valami nagyot alkotni megint.

image006.jpg

Tulajdonosok 

Jean-Pierre Guittard

Az iTeach.world alapítója egy 56 éves ügyvéd, francia/amerikai állampolgár, aki San Franciscóban él. 23 éve ott hagyta az ügyvédi pályát és elkezdett csinálni egy nyelviskolát San Diegoban. Az elmúlt 23 év során még egy iskolát nyitott San Franciscóban, mostanra ezek az iskolák az adott városokban piacvezetők.

Az iTeach.world fejlesztése megkezdéseként Magyarországon létrehozott közösen egy céget Bodnár Zsigmonddal, ahol magyar fejlesztők segítségével az elmúlt három év során fejlesztették az iTeach.world oktatási platformot. A magyarországi cégalapításnak több oka is volt: első és legfontosabb okai a költséghatékonyság, illetve az európai piacra való belépés.

Bodnár Zsigmond

Az iTeach.world 27 éves társtulajdonosa és ügyvezetője. Vállalkozó, közgazdász, üzletember, és két gyönyörű gyermek édesapja. 3,5 éve csöppent bele astartupok világába San Franciscóban, mikor is találkozott Jean-Pierre Guittardal, akivel megalapították az iTeach.world oktatási weboldalt. A Stanford Egyetemre járt, számos cégnek tanácsadóként is segített eligazodni a technológia startup világában.

image004_2.jpg

Csapat

Csapatunk teljes egészében magyar fejlesztőkből, értékesítőkből áll. Célunk, hogy a jövőben is minden munkatársunk magyar legyen, és a magyarországi központból lássa el feladatát.

Annak ellenére, hogy a világ számos pontjára szeretnénk eljuttatni termékünket, hiszünk benne, hogy képesek leszünk a kihívásokat magyar munkavállalókkal megoldani, és közösen sikerre vinni ezt a magyar-amerikai együttműködésen alapuló vállalkozást.

 

Szólj hozzá