2015. júl 03.

10 dolog, amit nem tudtál John Newmanról

írta: budapest24
10 dolog, amit nem tudtál John Newmanról

Agydaganata volt, imádja a hip-hop-ot, és bolti lopáson is kapták már a világsztárt

John Newman, a világhírű brit énekes július 4-én látogat hazánkba, hogy a Class Nyár 2015 programsorozat keretein belül felejthetetlen koncerttel lepje meg rajongóit. A Class FM egy héten át fantasztikus zenei élményt ajándékoz hűséges hallgatóinak, akik akár az első sorban bulizhatnak majd olyan slágerekre, mint a „Love Me Again”, a „Cheating”, és a „Losing Sleep”. Ahhoz, hogy mindenki még jobban megismerje kedvencét, most lerántjuk a leplet a világsztár 10 titkáról.

john_newman.jpg

 

  1. 2012-ben agydaganatot diagnosztizáltak nála. Még csak néhány hete költözött Leeds-be, hogy megkezdje zenei tanulmányait, amikor kórházba szállították és megműtötték. A daganat szerencsére nem mutatott rákos elváltozásokat és az énekes sikeresen felépült.
  2. Annak ellenére, hogy a kiadója sorra ajánlja neki a legjobb stylistokat, John nem hajlandó alkut kötni, ha stílusról van szó: csak a saját ruháit hordja, amit általa kiválasztott szabók varrnak neki. Szerinte mindenkinek hűnek kell maradnia önmagához és nem kell a divatot, azaz más elvárásait követni.
  3. Kevesen tudják a fiatal sztárról, hogy eredetileg autószerelőnek készült, viszont a képzés első félévét sem töltötte tanulással: inkább kiélte kreativitását az autórajzolásban. Ezt a második félévben felváltotta a dalszövegírás és a zene iránti komolyabb érdeklődés.
  4. „Tribute” című bemutatkozó albumának legtöbb dalát barátnője és a vele való szakítás ihlette, amely nagyon megviselte az énekest. Bevallotta, hogy nem adta meg a kellő figyelmet szerelmének, viszont a sajtóhíreszteléseket, miszerint félrelépett volna, erősen cáfolja.
  5. Kamaszkorában letartóztatták, mert füvezett és magazinokat lopott a boltból. Több interjúban elmondta, hogy a fiatalok annyira unatkoztak a kisvárosban, hogy a legvadabb dolgokat is elkövették annak érdekében, hogy az életükbe egy kis izgalmat csempésszenek.
  6. Klasszikus popénekesként definiálja magát, ám nem áll távol tőle a hip-hop műfaja sem. Kamaszként nagy hatással volt rá 50 Cent, Ludacris és Jadakiss munkássága.
  7. Amikor először meghallotta magát a rádióban, éppen a kórházban várta barátnőjével az agyműtétét. élete egyik legrosszabb élménye várt rá és túl akarta élni, mert hitt abban, hogy neki még feladata van a világon.
  8. Piers Aggett, a Rudimental tagjának nagy szerepe van abban, hogy az énekes berobbant a zeneiparba, hiszen a „Feel The Love” című slágerben John nemcsak énekel, hanem ő is szerezte.
  9. Amikor elköltözött Leeds-be, nemcsak agydaganatával kellett szembenéznie, hanem két barátjának halálával is, akikkel szívesen motocrossoztak együtt, ha tehették. John bevallása szerint a tragédia művészként még jobban megihlette és azóta is merít a történtekből.
  10. Nehéz családi körülmények között nőtt fel: négyéves volt, amikor az alkoholista apja elhagyta a családot, és egyedül maradt testvérével és anyjával.

 john_newman_2.jpg

A Class Nyár 2015 keretein belül a piacvezető rádió John Newman mellett olyan világsztárokhoz hozza közelebb a hallgatókat, mint a szupersztár DJ-k: Tiesto, David Guetta, Avicii, az R&B és soul énekesnő Emeli Sandé, vagy a popzene világhírű fenegyereke: Robbie Williams. Nyerhetnek jegyeket a Magyarországon először koncertező szőke énekesnő, Ellie Goulding koncertjére, tombolhatnak az ír pop-rock trió, a The Sript buliján, a fiatalabb korosztály a bájos Violettát láthatja élőben, sőt a sportrajongók a Forma 1-re is kijuthatnak. A legszerencsésebbeknek a belépőjegyen felül lehetősége nyílik a színfalak mögött, személyesen is találkozni a sztárokkal. Ehhez nem kell mást tenni, mint hallgatni a rádiót és részt venni Vágó Pirosnál, Abaházi Csabánál, Garami Gábornál, Argyelán Krisztánál, vagy a Morning Show műsorvezetőinél a játékban!

Class Nyár 2015 – Világsztárok nyara a Class FM-en!

Szólj hozzá

bulvár program Class FM Class Nyár