2015. júl 04.

Közel 200 fodrász fogja csattogtatni ollóját a SZÍNESCUT flashmobon

írta: budapest24
Közel 200 fodrász fogja csattogtatni ollóját a SZÍNESCUT flashmobon

A Tökéletes Hajvágás Világnapja 2015. július 23.

Ismét ünnepre készül a fodrász szakma: közel 200 szakember gyűlik össze a Tökéletes Hajvágás Világnapján Budapesten, 2015. július 23-án a SZÍNESCUT flashmobon. A fodrászok az ország minden tájáról érkeznek majd a modelljeikkel együtt, akik frizuráját ott a helyszínen készítik el, szabadjára engedve fantáziájukat és egyúttal bemutatva a legújabb trendeket. A rendezők idén a tökéletes hajvágás mellett a világ, ezen belül a kultúrák és a frizurák sokszínűségére is szeretnék felhívni a figyelmet. Ezért fodrászollók százai fognak vidáman csattogni egyidőben, és a színek változatos egysége fogja betölteni az Erzsébet teret, a fodrászok és a szakmát kedvelők örömére.

szinescut_flashmob.jpg

A tökéletes hajvágás világnapját Marsi László fodrászmester ötlete és kezdeményezése nyomán másodszor rendezik meg Budapesten. A rendezvény célja kettős: egyrészt kiváló alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy a fodrászok találkozzanak egymással, eszmét cseréljenek, és a jövő tehetségei együtt, egy „színpadon” léphessenek fel a jelen mestereivel. Másrészről pedig mi, nézők is bepillantást nyerhetünk a frizurák sokszínű világába.

És hogy milyen a tökéletes hajvágás?  „Amely végeredménye az, hogy a vendégek magabiztosabbnak és szebbnek érzik magukat, és amely otthon is könnyen elkészíthető, reprodukálható.” – mondta el Marsi László fodrászmester. „A fontos társadalmi változások minden korban befolyásolták a frizuradivatot. Amikor a hölgyek a hatvanas években kiharcolták, hogy dolgozhassanak, azt vették észre, hogy már nincs idejük hetente fodrászhoz járni, viszont a munkahelyükön is jól akartak kinézni. Erre a dilemmára adott csattanós választ Vidal Sassoon mesterfodrász, amikor megalkotta a geometrikus alapokon nyugvó hajvágás rendszerét. Ekkor szültetett a máig is ismert szlogen is: wash and go, azaz csak megmosom a hajam és már megyek is. A mai kor frizurájának alapját ez a hajvágás adja. Ha jól van levágva a haj, akkor törvényszerű, hogy jó frizurát lehet belőle szárítani, akár otthon is.”

A tavalyi sikeres rendezvényen közel 150 fodrász és modellje vett részt az ország minden tájáról, Mosonmagyaróvártól Tatabányán keresztül Debrecenig. Az idei rendezvényre az előzetes regisztráció szerint közel 200 fodrászt és modelljét várják a szervezők.

 

Szólj hozzá

fesztivál program