2015. júl 08.

A stockholmi Globe Arénában lesz az Eurovíziós Dalfesztivál!

írta: budapest24
A stockholmi Globe Arénában lesz az Eurovíziós Dalfesztivál!

A stockholmi Globe Arénában rendezik meg jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált – jelentette be ma reggel a svéd közszolgálati televízió, az SVT. A világ egyik legnézettebb műsorának elődöntői 2016. május 10-én és 12-én lesznek, a döntőt pedig 14-én tartják majd.

mans-zelmerloew.jpg

Stockholm maga a zene – nyilatkozta a város polgármestere, utalva arra, hogy a világslágerek egy nagy része Stockholmban született. Az SVT felel minden műsorkészítéssel kapcsolatos feladatért, az önkormányzat pedig megszervezi a logisztikát és a résztvevő országok delegációinak, az akkreditáltaknak és a rajongóknak szánt ünnepségek szervezését.

tumblr_static_tumblr_static_9z2se3r0d9koww0wwgsgww0kk_640.jpg

A Globe Arénában körülbelül annyi ember fér el, mint az idei bécsi Stadthalle-ban: 14-16 ezer. A svéd arénát 1989-ben építették, itt rendezték a 2000-ben az Eurovíziót és az MTV Europe Music Awards-ot, 1989-ben és 2002-től 2012-ig pedig a svéd „A DAL”-t, vagyis a Melodifestivalen-t. A rengeteg Európa- és világbajnokság mellett koncertet adott itt Celine Dion, Cher, Justin Bieber, Britney Spears, Rihanna, Beyonce, Bruno Mars, Katy Perry, Nicki Minaj és Lady Gaga is.

dal2016.jpg

Az Eurovízióra a 2015-ös év végéig nem kezdődik el a jegyárusítás. A jegyekkel kapcsolatban később ad tájékoztatást a Eurovision.tv oldal.

Idén minden idők legmagasabb nézettségét érte el az Eurovízió: a két elődöntőt és a döntőt 197 millióan látták a Földön, ami azt jelenti, hogy a világon minden 37. ember ezt nézte. Az Eurovíziós döntő Magyarországon is piacvezető volt.

annexete-ericsson-globe-hovet-stockholm-eurovision-2016-names.jpg

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált szoros küzdelemben az oroszokkal - de végül jelentős pontkülönbséggel - a svéd Mans Zelmerlöw nyerte Heroes című dalával, ami rögtön hatalmas nemzetközi sláger lett. A Magyarországot képvíselő Csemer Boglárka "Boggie" pedig 19 ponttal a 20. helyen végzett a Wars for Nothing című dalával. Az énekesnő azóta Fonogram díjat kapott, és az Eurovíziónak köszönhetően hamarosan európai turnéra indul.

További hírek az Eurovízióról itt, Facebook oldalunk itt, YouTube csatornánk pedig itt érhető el.

music-eurovision-sweden.jpg

forrás: mediaklikk.hu

Szólj hozzá

fesztivál program Eurovíziós Dalfesztivál