2015. júl 09.

Üzenet a VOLTról  - Nagy Feró és Majka

írta: budapest24
Üzenet a VOLTról  - Nagy Feró és Majka

Bár már beindult az élet a Balaton Soundon, két üzenet még érkezett a VOLTról.  Míg Majka legvadabb backstage storyjairól csak sejtelmesen mesél, Nagy Feróék megosztották velünk legviccesebb backstage történeteiket, stílusosan a VOLT Jana Színpadának backstage-ében.

majka_jana-2.jpg

 A Beatrice hiába koptatja immáron három évtizede a színpadokat, lendületük akár a 20 éves rocktitán-jelölteké. A sokat látott zenekar szinte megállás nélkül úton van, idén nyáron 52 koncerttel szántja fel az országot a Beatrice, Nagy Feróval az élen. Szerinte a pörgős koncertszezon sikerének kulcsa, hogy a fiatal zenekarok és a szervezőgárda is befogadta a Beatrice-t. A több évtizednyi koncertezés alatt persze a Beatrice-vel is történtek őrült dolgok, egyszer például koncertre menet elhagyták a gitárosukat.

Azt pedig, hogy mi is történt pontosan, és mit tanácsol a jövő zenészeinek és gyárigazgatóinak Nagy Feró és Magasvary Viktor gitáros, megtudható az alábbi videóból

Már két nappal a koncertje előtt átadta magát a VOLT életérzésnek, legvadabb backstage sztorijairól azonban csak sejtelmesen mesél a YouTube „nézőmilliomos” rapper, Majka, aki szerint a legerősebb drog a közönség szeretete. „Sok olyan dalszöveg van, ami azért íródik, mert buli vagy jó érzés. De vannak olyan szövegek is, amelyeknek van plusz töltete, például a Magyar vagyok, a Menni kell vagy a Mikor a test örexik. Ezeknek van háttérinformációja is, elgondolkodtatóak, kicsit odafigyelősebbek. Ezekre azok a dalszövegek, amelyekre én nagyon büszke vagyok, amelyek az embernek annál egy picit többet adnak, minthogy csak szórakoztassanak”- meséli Majka, nem sokkal Jana színpados fellépése előtt.

unnamed_100.jpg

Dalaival úgy tűnik, valóban nagyon eltalálta a lélek rezdüléseit: Curtisszel közös Belehalok című dalát már több mint 35 millióan néztek meg YouTube-on, de a két hete debütált, Pápai Joci közreműködésével készült Mikor a test örexik is lassan begyűjti első millióját. A számláló figyelése - elmondása szerint - hatalmas hálával tölti el, és semmivel sem összehasonlítható érzés, hogy ennyi ember értékeli művészetüket. De mi is az, amit a szöveggyáros előadó a legfontosabb tanításnak vél szövegeiről? Kattintás után kiderül! 

Szólj hozzá

fesztivál program VOLT VOLT2015