2015. júl 25.

Átutazófélben – Itt a Minden Csak Átmenet első nagylemeze

írta: budapest24
Átutazófélben – Itt a Minden Csak Átmenet első nagylemeze

Sok év várakozás után megszületett a Minden Csak Átmenet első nagylemeze, az Átutazófélben. Az utazás közben felfedezett tájak és élmények ihlette post-rock album lemezbemutató koncertje július 25-én lesz, a Toldiban.

minden_csak_atmenet_atutazofelben_full.jpg

A Minden Csak Átmenet 2011-ben formálódott trióvá Gulyás Bence, a csapat gitáros-énekesének fiókból és régi felvételeiből, melyek most érettek albummá. A hét számos lemez dalai a progresszív rock, a blues, a post-rock és a metál elemeiből tevődnek össze, a kísérleti dallamvonalakat pedig a magyar dalszövegek kristályosítják ki.

A dalokat Gulyás Bence, a zenekar gitáros-énekese írta, a basszus poszton a frissen csatlakozott Gaál Kristóf áll, Lencse Ádám pedig a dobokat élteti. A csapat elmondása szerint annyira jó egymással zenélni, hogy a kezdetekben alig tudtak arra koncentrálni, hogy fenn is maradjon valami abból, ami születik, az improvizatív pillanatok a fellépéseik szerves részét is képezik: „A dalok között van 7 éves dal is, szóval elég lassú szülés volt. De azt hiszem, megérte várni. Az én fejemből pattant ki mindenféle zenei ötlet, ami rögzítés során már kapott dalszerkezetet is, dobokkal, fura hangokkal mindenfelől. Az igazi feladat ezek átgyúrása volt élőben végigjátszható dalokká, a Minden Csak Átmenet ugyanis élőben gyakran improvizálásba csap át, ezzel erősítve a zenekar nevének súlyos igazságtartalmát. – Mesél az anyagról Bence - Az album tematikája elég bújtatott, de azért sok sor van vagy kifejezés, ami valahogy ugyanarra utal vissza és az albumborító is ezt próbálja erősíteni, miszerint a magányhold felszínén játszódik ez a "sztori" és ez a fa lény megtalálja az otthonába a visszajutáshoz szükséges átjárót. Tehát a központi téma igazából erre az utazásra éleződik ki, ami nem is igazán terek közötti utazás, hanem egy belső fejlődési folyamat, melynek eredménye az átjárón való átlépés.”

A zenekar lemezbemutatója ma este lesz a Toldiban, ahol a Silence és a Pulpo Live Act társaságában lépnek fel.

Facebook esemény itt!

              

Szólj hozzá

program Minden Csak Átmenet