2015. júl 27.

Valóban többet szeretkezünk nyáron?

írta: budapest24
Valóban többet szeretkezünk nyáron?

Hogy hatnak a napsugarak a szexuális életünkre

A Durex legújabb angliai kutatása szerint az emberek boldogabbnak, energikusabbnak, és vonzóbbnak érzik magukat a nyári hónapokban. Azonban ez a felemelő érzés sajnos csak nagyon ritkán jut el a hálószobáig. Ássunk egy kicsit mélyebbre, nézzük meg mitől is érezzük magunkat jobban a bőrünkben, ha kisütnek az első napsugarak, és ez milyen hatással lehet a szexuális életünkre!

11390033_940507752637713_5973029850083961625_n.jpg

A boldogsághormonok (a dopamin és szerotonin) szintje napfény hatására emelkedik, ez tudományos tény.  De a napsugarak és a hormonszintünkön kívül is van még néhány tényező, ami hozzájárulhat közérzetünk javulásához, és remélhetőleg a szexuális életünk felpezsdítéséhez is. Itt van például a nyári szabadság.  Ilyenkor a munkahelyünktől vagy a tanévtől kellő távolságra kerülve magunk mögött hagyjuk a stresszt is. Ha sikerül kimozdulni a megszokott életünk keretei közül, az jó hatással lehet a párkapcsolatunkra is.  Aztán itt vannak, direkt az érzelmek felkorbácsolására készített romantikus filmek, és nyári slágerek. Nyaranta többet mutatunk meg magunkból is, hála a miniszoknyáknak és a lenge kelméknek.  Ilyenkor a forróság mindenkit a szabadba csábít, több a lehetőség a társas érintkezésre, az emberek közelebb kerülnek egymáshoz. Nem mellékes az sem, hogy a hangulat is fesztelenebb, mint a zord téli hónapokban, vagyis a nyár a szabadságról, a kötetlenségről szól. Nem csoda tehát, ha az emberek ilyenkor könnyebben és szívesebben bonyolódnak kalandokba, vagy csak egyszerűen jobban kívánják a párjukat.

durex_mutual_pleasure_kicsi.jpg

És mi a helyzet a nyári szex-el? A Durex kutatásban résztvevő angol fiatalok 26%-a jobban kívánja a szexet nyaranta, 13%-uk pedig bátrabban, és több mindent fog kipróbálni a hálószobában. A britek 47%-a új kaland után néz idén nyáron, és csak  5%-uk  tervezi, hogy több időt tölt el a párjával. A felmérés azonban arra is rávilágított, hogy a legtöbb párnak segítségre van szüksége ahhoz, hogy felpezsdítse szexuális életét. Ugyanis a megkérdezettek 1/5-e nyilatkozta azt, hogy semmi javulás nem történt a szexuális életükben az elmúlt évben, és meglepő módon 10-ből 1 ember (egészen pontosan 11%) azt állítja, hogy semmi újat nem próbáltak ki a hálószobában az elmúlt 6 évben.

11700805_953212858033869_2373846213674560572_n.png

“A párok könnyen a megszokás rabjává válnak, ami a szexuális életüket illeti, és a bizsergés elmúlásáért legfőképpen a kényelem, az időhiány, vagy a megszokás a felelősök.”- magyarázza Alix Fox, a Durex szexológusa és párkapcsolati szakértője.

A nyár a legalkalmasabb időszak, hogy orvosoljuk ezt a bajt! Hisz a kutatás szerint a megkérdezettek majd egyharmada (29%) kalandvágyóbb a nyári hónapok során, tehát ez a legmegfelelőbb időszak arra, hogy a szexben is kipróbáljunk új dolgokat. Ebben segítségünkre lesz, hogy a párunkkal eltöltött idő alatt oxitocint, azaz boldogság hormont szabadít fel a szervezetünk, aminek köszönhetően kipihentebbnek érezzük majd magunkat, és jobban kötődünk a párunkhoz is. – folytatja a szexológus

A Durex legújabb nyári kampánya az „Irány a Paradicsom” segít felpezsdíteni a Te szexuális életedet is! Tippekért látogass el a Durex Facebook oldalára, vagy nézd meg videónkat ide kattintva!

A Durex a magyar piacon is végzett kutatást a témában, melynek eredményeit hamarosan közöljük.

 real_feel_gel_kicsi.jpg

A NYÁR ÉLÉNKÍTŐ HATÁSA

A DUREX 2015-ÖS FELMÉRÉSE

Amikor a nappalok meghosszabbodnak, hétágra süt a nap, és meghallod a szezon első fagyis kocsijának vidám csilingelését az utcátokban, érezhetően a kedved is egyre jobb lesz. Nem meglepő tehát a Durex legújabb kutatásának eredménye, amely kimutatta, hogy az emberek 2/3-a (68%) boldogabbnak, 10 emberből 4 (40%) pedig energikusabbnak érzi magát a nyári hónapokban.

Ezt hívjuk a “nyár élénkítő hatásának” – az a fantasztikus, és egyben természetes extra boldogságlöket, amit a nyár kezdetével érzel.

Elkezdesz piknikezésről és a sangriáról ábrándozni, összeraksz egy lejátszási listát a kedvenc nyári slágereidből, eltervezed, hogy mikor melyik fesztiválra mész, mikor lesznek a medencés partik, és kerti sütögetések, illetve mennyit fogsz ejtőzni a kedvenc sörkertedben.

Nemcsak a Durex figyelte meg ezt a jelenséget, számos tanulmány tudományos tényeken keresztül mutatja be, hogy miért érezzük magunkat sokkal vidámabbnak az évnek ebben a szakaszában…

11390033_940507752637713_5973029850083961625_n.jpg

A JÓIDŐ NAGYSZERŰ ÉLMÉNYEKHEZ VEZET

A Michigan Egyetem pszichológusai felfedezték, hogy a jó idő nemcsak jobb kedvűvé teszi az embereket, hanem az élményeket is megszépíti, és a kreativitást is növeli. A kutatás kimutatta, hogy ha naponta legalább fél órát a szabadban töltesz, máris elkezded érezni a friss levegő jótékony hatását. A nyár remek alkalom arra, hogy a megnövekedett kreativitásodnak köszönhetően a hálószobában is maradandó élményekkel gazdagodj.

NAPOS HÉTVÉGI DÉLUTÁNOK A FELHŐTLEN JÓKEDVÉRT

Melyik a legjobb időpont, hogy egy kis értékes időt tölts a pároddal? A Sussex-i Egyetem kutatásai szerint lényegesen boldogabbak vagyunk a természetben, mint a városi környezetben, a legjobb recept a boldogságra pedig egy, a szabadban eltöltött, napos, meleg délután.

Judith Heerwagen környezetpszichológus is egyetért a kutatás eredményeivel: “Számtalan bizonyíték van arra, hogy a természetben eltöltött idő, mint például egy jóleső séta az erdőben, vagy egy virágos kertben, önmagában is csökkenti a stressz szintet, és lassítja a szívverést.”

durex_real_feel_kicsi.jpg

A NAPSUGARAK JÓTÉKONY HATÁSA

Kémiai okai vannak, hogy miért érezzük jobban magunkat a napsütésben. Amikor a bőrünket UV sugárzás éri, beindul a D-vitamin termelés a szervezetünkben, aminek számos egészségmegőrző funkciója van. D-vitaminra van szükségünk például a szerotonin termeléshez, ami egy olyan ingerületátvivő anyag, ami a kiegyensúlyozott, jó hangulat fenntartásáért felel.

Semmiképpen sem feledkezz meg azonban bőröd megfelelő védelméről, amikor napra mész! Ha pedig megkéred a párodat, hogy egy kicsit masszírozzon meg, miközben elkeni a bőrödön a naptejet, a boldogsághormon-szinted még jobban megemelkedik.

Egy, a Nemzetközi Idegtudományi Folyóiratban (International Journal of Neuroscience) megjelent tanulmány szerint a masszírozás 31%-kal csökkenti a kortizol nevű stresszhormon jelenlétét a szervezetben, miközben 28%-kal növeli a szerotonin- és 31%-kal a dopamin szintjét – vagyis a boldogság hormonokét!

11401158_940507712637717_2207063947876865156_n.jpg

MÁR A NYARALÁS TERVEZGETÉSE IS BOLDOGABBÁ TEHET

Az Alkalmazott Kutatás az Életszínvonalban (Applied Research in Quality of Life) című folyóiratban közölt tanulmány szerint már a nyaralás, vagy egy kirándulás tervezgetése is boldogabbá teszi az embereket, alkalmanként jobban, mint maga a nyaralás!6 A kutatás kimutatta, hogy a várakozás, és a puszta tudat, hogy nemsokára szabadságra megyünk, nagyjából 8 hétre boldoggá tesz minket. Ez az időszak tökéletes arra, hogy a megemelkedett energiaszintedet másra is felhasználd – például a szexuális életedben.

EZEK A TANULMÁNYOK MIND AZT BIZONYÍTJÁK, HOGY A NYÁRI BIZSERGÉS A LEGJOBB IDŐSZAK ARRA, HOGY FELPEZSDÍTSD A SZEXUÁLIS ÉLETEDET     

Számtalan bizonyíték van arra, hogy a nyár élénkítő hatása egy valódi, tudományosan alátámasztott jelenség. Nyáron Te is mosolygósabb, derűsebb vagy és még szexisebbnek érzed magad, nemde?

A Durex új kutatása kimutatta, hogy 10-ből 1 ember nem próbált ki semmi újat a hálószobában az elmúlt 6 évben, úgyhogy ragadd meg a kínálkozó alkalmat, és szerezz olyan élményeket, amikre egész évben jólesően emlékezhetsz vissza!

21180_901931419828680_8472305331109093353_n.jpg

Szólj hozzá

Durex