2015. aug 06.

VIDÉK: Hercegi címet kapott Barna Barnabás

írta: budapest24
VIDÉK: Hercegi címet kapott Barna Barnabás

Kiscsécs után Fonyon is hercegként üdvözlik jótékonysági munkája miatt a mulatós előadót.

Barna Barnabás augusztus első hétvégéjén kapott hercegi címet a fonyi Roma Kisebbségi Önkormányzattól, amiért éveken át sokat tett a szervezetért és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, 317 lelket számláló községért. A település képviselői egy rövid koncert után adták át Barnának a hercegségét elismerő oklevelet, a teljes lakosság harmada előtt.

56818_barna-640c.jpg

"Elmondhatatlanul boldog vagyok, nagyon megtisztelő, hogy Fony lakói hercegi címmel köszönik meg nekem a jótékonysági munkámat. Ezután is mindent meg fogok tenni azért, hogy jobbá tegyem az életüket. Ha megtehetem, miért ne tenném meg? Ezt kötelességemnek, feladatomnak érzem" - mondta Barna Barnabás, aki a herceggé avatása után milliós turnéja keretében százezer forintot adott egy helyi rászoruló családnak.

A fonyi Roma Kisebbségi Önkormányzat szerint a hercegi cím nem csupán egy oklevél, hanem a helyi emberek köszönetének jelképe.

"Barna Barnabás az elmúlt hónapokban de akár mondhatjuk, hogy években nagyon sokat tett a Roma Kisebbségi Önkormányzat munkájának előmozdításáért. Hol pénzzel, hol saját munkájával, személyes jelenlétével segített, hol közbenjárásával. Nagyon sokat segített a kisebbségi önkormányzat működésében, szervezésében. Meghirdetett egy jótékony kampányt is amiben ruha, játék, élelmiszer adományokat gyűjt a fonyi roma embereknek, ezeket októberben szeretné szétosztani. Ezért gondoltuk, hogy a fonyi kisebbségi önkormányzat is hercegi címet ad Barna Barnabásnak, ami "csak" egy oklevél, de valójában az itteni emberek köszönetének jelképe" - mondta Beszenyei Zoltán elnök.

Barna Barnabás nem Fonytól kapta az első hercegi címét. A mulatós énekest egy évvel ezelőtt a borsodi Kiscsécs Roma Nemzetiségi Önkormányzata is herceggé avatta a falu lakosságáért végzett kiemelkedő közösségi és jótékonysági munkájáért.

Szólj hozzá