2015. aug 07.

Bodri és a Miskakancsó Erdélybe vágyakozik

írta: budapest24
Bodri és a Miskakancsó Erdélybe vágyakozik

Az alföldi betyárbanda erdélyi gyökereihez nyúlt vissza, és az amúgy bulis ska-folk-magyar nótákat játszó csapat, ezúttal a lélek húrjait pendíti meg „Erdélytől távol” című gyönyörű lírájukkal.

unnamed_110.jpg

A dal szövegét a csapat énekese, Norbi erdélyi gyökerei  ihlették. A fiatal frontember szülei Erdélyből származnak, és a család mai napig ezer szállal kötődik oda. „Mikor eljött a pillanat, és megszületett a zene, úgy éreztük, ezt az érzést bele kell fogalmaznunk a dalba.” – meséli a zenekar dobosa Mr.Goulash. Az „Erdélytől távol” klipje is eltér a korábbi Bodri videóktól. A zenekar tagjai ezúttal nem szerepelnek benne, csak a dalszöveg látható, miközben Dezső László, gyergyószentmiklósi fotóművész csodálatos erdélyi képeiben gyönyörködhetünk. 

Az egyébként pörgős ska–folk–magyar nótákat és bulis saját szerzeményeket játszó csapat úgy érezte, hogy egy dal erejéig jó lesz egy kicsit lelassulniuk. A szolnoki Bodri és a Miskakancsó betyárzenekar ezzel a személyes hangvételű, érzelmekkel teli szerzeménnyel újabb arcát is megmutatja egyre bővülő rajongótáborának.

Erdélytől távol klip: 

BODRI Facebook katt a linkre!

Szólj hozzá

program