2015. aug 11.

A Loving Arms nyerte a Miller SoundClash és a VIVA DJ-versenyét

írta: budapest24
A Loving Arms nyerte a Miller SoundClash és a VIVA DJ-versenyét

Közel 200 leadott mix és több mint 100 ezer online voks után végre kiderült, ki nyerte a Miller SoundClash és a VIVA közös DJ-versenyét. A műfaj rajongói és a szakmai zsűri a Loving Arms duónak szavazott bizalmat, ezzel a formáció nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a nemzetközi DJ-viadal Las Vegas-i döntőjén. Az ezüstérmet Mr. Vasovski vihette haza, a harmadik helyen pedig Dave Jr. végzett.
dijak.jpg

Három hónapos szavazás után a siófoki Palace-ban hozták nyilvánosságra a VIVA és a Miller Soundclash közös szervezésű, hazai DJ-versenyének végeredményét. A top három név már két hete ismert volt, de hogy közülük ki utazhat a Las Vegas-i világbajnokságra, csak szombaton derült ki. A döntőn a szakmai zsűrit DJ Junior, Karányi Dani és Bertók László (Fly) alkotta, a fergeteges esti bulit pedig Julia Carpenter zárta.

A végső sorrend a következőképpen alakult: harmadik lett Dave Jr. (Pulai Dávid), második Mr. Vasovski (Vas Norbert), első pedig a Loving Arms (Kabai András és László Roland), akik szeptember 26-án Las Vegasban képviselhetik Magyarországot a Miller SoundClash 14 résztvevős, nemzetközi versenyén. Az amerikai döntő során a versenyzők a világhírű Dannic előtt léphetnek majd fel, aki jelenleg a DJ magazin által összeállított lista előkelő 30. helyét foglalja el, ami nem kis teljesítmény a tavalyi 70. helyhez képest. Így a Las Vegas-i verseny óriási lökést adhat a feltörekvő DJknek, köztük a Loving Armsnak is.    
lovingarms.jpg

A páros nem régóta zenél együtt, de a közös munka eredménye máris kézzel fogható. „Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzetünk, amikor kimondták a nevünket. Még csak most kezdjük felfogni, hogy mivel is jár ez, bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy szakmailag milyen hozadéka lesz. Az biztos, hogy személyesen rengeteget jelent, a VIVA és a Miller támogatása pedig biztosan hozzájárul a széleskörű ismertséghez” – árulta el a formáció tagja, Kabai András, aki azt is elmondta, hogy már gondolkodnak azon, mivel készüljenek a Las Vegas-i showra.

„Itthon is szerettünk volna minél több zenei stílust megmutatni, végül a future house-t, az EMD-t, a pop/rockot és a rap/R&B-t ötvöztük a szettünkben. Ezt a vonalat szeretnénk erősíteni Las Vegasban is, és el tudjuk képzelni, sőt, el is képzeltük a pillanatot, amikor mi győzünk, ahogy tettük azt a magyar döntő előtt is” – tette hozzá a zenész.
lovingarms_2.jpg

A Miller SoundClash egy világhírű DJ-viadal, amit idén először rendeztek meg Magyarországon. A nemzetközi döntőre Dél-Koreától kezdve Panamán át egészen Zimbabwéig érkeztek nevezők: szeptember 26-án 14 ország legjobbjai zenélhetnek a Las Vegas-i Strip egyik jeles klubjában, ahol kiderül, melyik az a szerencsés lemezlovas, aki a holland sztár DJ, Dannic előtt izzíthatja a többezres tömeget.

Szólj hozzá

program tv/rádió Miller SoundClash