2015. aug 16.

Nagy biztonság kisvállalatoknak: a Kaspersky Small Office Security magas osztályzatokat kapott a legutóbbi három teszten

írta: budapest24
Nagy biztonság kisvállalatoknak: a Kaspersky Small Office Security magas osztályzatokat kapott a legutóbbi három teszten

A Kaspersky Lab kisvállalatoknak szánt megoldását a Dennis Technology Labs, az AV-Test és a Virus Bulletin tesztelte, és a szektor egyik legmegbízhatóbb termékeként ismerte el.
dtl_aaa.PNG

A Denis Technology Labs legutóbbi tesztjein, amelynek eredményeit augusztus elején publikálták, a Kaspersky Small Office Security elérte a maximális pontszámot és az AAA minősítést. A teszt során a szakemberek nem csak a termékek reagálási színvonalára figyeltek az ártalmatlan és rosszindulatú programokkal és weboldalakkal kapcsolatban, hanem a program teljes hatékonyságát is osztályozták. Az osztályozás két részből állt – a védelmi hatékonyság értékeléséből és annak osztályozásából, hogy a szoftver miképpen kezeli a legális programokat. Az előbbi azon alapult, hogy miképpen kezelik az egyes megoldások a fenyegetéseket (semlegesítik őket, teljesen közömbösítik a vírusfertőzés következményeit vagy megakadályozzák a fertőzést). Az utóbbi szempont azon alapult, hogy melyek azok az ártalmatlan objektumok, amelyeket fenyegetésnek azonosít a rendszer: ha a szoftver blokkol egy népszerű programot, a büntetés magasabb, mint amikor egy ritkán használt programot blokkol. A Kaspersky Small Office Security egyetlen téves azonosítást sem produkált, miközben az összes fertőzést meggátolta. Ennek eredményképpen ez a megoldás bizonyult a legjobbnak a maximálisan elérhető 1016 ponttal.

Egy másik teszten is kiemelkedően teljesített a Kaspersky Small Office Security: az AV-Test júliusban közzétett jelentése alapján a termék nemcsak az Approved Corporate Endpoint Protection minősítést kapta meg, hanem egyike volt annak a két terméknek, amelyek 18-ból 18 pontot értek el. Az AV-Test vizsgálaton használt módszer három kritérium alapján értékelte a termékeket: használhatóság, teljesítmény és védelem. Az AV–Test által végzett tesztelésen a használhatóság a téves riasztások számát értékeli. Miután a Kaspersky Small Office Security egyetlen téves riasztást sem produkált, 6 pontot ért el a maximális 6–ból. A termék ugyanezt a pontszámot kapta a védelem színvonalára is, amelynél a nulladik napi fenyegetések és az utolsó 4 hétben felfedezett rosszindulatú programok azonosításának a hatékonyságát értékelték. A Kaspersky Lab megoldása ráadásul maximális pontszámokat ért el a teljesítmény kategóriában is: nem gyakorolt jelentős hatást a rendszer teljesítményére.
vb100.png

Egy további díjat is kapott a Kaspersky Small Office Security július végén, a VB100 áprilisi minősítését, amelyet a Virus Bulletin összehasonlító tesztjén érdemelt ki. A tesztelés idején, 2015 áprilisában a Kaspersky Small Office Security sikeresen felismerte a legújabb fenyegetések 100%-át, mind a felhasználó által indított, mind a hozzáférési tesztek során. A megoldás egy téves riasztást sem adott, és a legmagasabb osztályzatot érte el a stabilitás kategóriában, ami azt jelenti, hogy egyetlen probléma sem merült fel a tesztelések során.

Érdemes még megemlíteni egy különálló vizsgálatot a Kaspersky Small Office Security-vel kapcsolatban, amelyet az AV–Comparatives végzett július elején. A vizsgálati jelentés egy részletes elemzést tartalmaz a megoldás legújabb verziójának funkcióiról. A kutatók különösen kiemelték a termék könnyű és kényelmes kezelhetőségét a felhő-alapú konzolon keresztül.

„A különböző országokban elvégzett független tesztek gyakorlatilag egyhangúan ítélik meg a Kaspersky Small Office Security-t. A kisvállalatoknak tervezett termékek esetében az egységes vélemény különösen fontos, mert a kis cégek – amelyeknek sok esetben nincs saját rendszergazdájuk – általában az értékelésekre támaszkodnak, amikor az informatikai infrastruktúrájukat megvédő termékről kell dönteniük„ – mondta Timur Biyachuev, a Kaspersky Lab anti-malware kutatási részlegének igazgatója.

 avtest.png

A Kaspersky Small Office Security kifejezetten a kisvállalatok informatikai infrastruktúrájának a védelmére lett kifejlesztve. A program összetevői képesek megvédeni a Windows-eszközöket (mind a szervereket, mind a munkaállomásokat), valamint az OS X és Android alapú készülékeket. A rendszert úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az informatikában nem jártasak számára is a cég IT biztonsági rendszerének hatékony irányítását.

A Kaspersky Lab-ről

Kaspersky Lab a világ legnagyobb és leggyorsabban növekvő magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalata. A céget a világ négy legnagyobb végfelhasználói biztonsági megoldást gyártó vállalata közé választották (IDC, 2014). 1997 óta a Kaspersky Lab az IT biztonság innovátorává nőtte ki magát, hatékony digitális biztonsági megoldásokat kínálva a felhasználóknak, kis- és középvállalatoknak valamint nagyvállalatoknak egyaránt. A Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet. 

További információ: http://www.kaspersky.co.hu

Szólj hozzá