2015. aug 24.

A CAFe Budapest és az A38 Hajó bemutatja: The Soft Moon (USA)

írta: budapest24
A CAFe Budapest és az A38 Hajó bemutatja: The Soft Moon (USA)

A kortárs elektronikus-beborulós-befelé űrhajózós poszt-punk egyik legerősebb produkciója, a Luis Vasquez vezette The Soft Moon három éve, előző lemezének turnéján elemi erejű koncertet adott az A38 Hajón. A zenekar most visszatér, hogy legújabb albumát, az idén tavasszal megjelent, az előzőknél is súlyosabb, sokatmondó című Deepert mutassa be. 151002_thesoftmoon01.jpg

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az Interticket hálózatában és az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

Jegyvásárlás itt! 

"Jéghideg haláldiszkó" - írta az amerikai zeneszerző-producer, Luis Vasquez vezette The Soft Moon előző lemezéről a Lángoló Gitárok kritikusa, és ennél találóbb meghatározást nemigen lehet adni a Soft Moon zenéjéről. A pszichedéliát, krautrockot, EBM-et, zajzenét, szintipunkot súlyos és komor kompozíciókba gyúró zenekar valóban úgy egyensúlyoz az elektronikus tánczene határán, hogy közben kíméletlen és fagyos marad.

Nem véletlen, hogy legújabb lemezének első kislemez-"dalát" a Gotham tévésorozat is használta - igen, valószínűleg egy komor Batman-film tökéletes kísérőzenéje a Soft Moon sötét és kiégett zenéje. Dobgép-szekvenciák folyamatos áradása, ipari hangzások, szétszaggatott gitárriffek, brutális basszushangzás, amik közé-köré Vasquez elnyöszörgött-elsuttogott, szinte érthetetlenné vagdosott szövegfoszlányait keveri.

151002_thesoftmoon03.jpg 

Mindehhez egészen különleges színpadi látványt varázsol a rendkívül tudatosan dolgozó Vasquez, akinek az a célja, hogy totális hatást gyakoroljon a közönségre. Masszív, összművészeti élmény minden egyes The Soft Moon-koncert, totális pszichedelikus utazás egy posztpunk-posztapokaliptikus, kietlen világban. Az idén tavasszal megjelent harmadik nagylemez, a Deeper még tovább megy az előző kettő által megnyitott úton, bizonyítva, hogy a Soft Moon a kortárs posztpunk egyik legtudatosabb zenekara, egyben egyik legerősebb produkciója.

2015. október 2., péntek 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

kepatmeretezes_hu_151002_thesoftmoon02.jpg

Lemezek

The Soft Moon, 2010

Zeros, 2012

Deeper, 2015 

Facebook

Bandcamp

Soundcloud 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, bankkártyával az Interticket hálózatában és A38 Hajó honlapján. A fellépés a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része. 

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.

Szólj hozzá

zene fesztivál program A38