2015. sze 11.

Magyar Népdal Napja

írta: budapest24
Magyar Népdal Napja

2014-ben rendezték meg első alkalommal a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. A hagyományaink megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény oly nagy sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik az eseményt, immár egy egész hétvégén, szeptember 11. és 13. között!

Péntek este a Virtuózok lépnek fel. Az ország legkiválóbb komolyzenei tehetségei a klasszikus zenei produkciók mellett számos meglepetéssel készülnek a magyar népdalokhoz kapcsolódóan is.
magyarnepdalnapja1.jpg

Szombaton egész nap programokkal várják az érdeklődőket. A délelőtti óvodások műsorát és a Veszprémi Kabóca Bábszínház előadását a délutáni Alma Együttes koncertje koronázza meg. Ezután az idősebbek nosztalgiázhatnak az LGT Emlékzenekar zenéire, amit Rúzsa Magdi és a ByTheWay koncertje követ, akik szintén belecsempészik műsorukba a népdalt is. A napot pedig retró diszkó zárja Dj Lottersszel.

Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások köszöntik a látogatókat, amit a Dalárdatalálkozó követ dinnyésiekkel, tordasiakkal, pázmándiakkal, székesfehérváriakkal és váliakkal. Fellép a járás településeinek polgármestereiből (alpolgármestereiből, jegyzőiből, képviselőiből) alakult kórus is, amely az idei Utazás kiállításon való fellépése után kizárólag a martonvásári színpadon látható.

Ha valaki mégsem teheti meg, hogy eljön Martonvásárra, az figyelje a Dankó Rádiót, mert aznap élő közvetítéssel jelentkezik a Magyar Népdal Napjáról. A helyszínről közvetíti majd a „Martoni ebédhez szól a nótát”, amit Kacsó Hanga ( „páva” győztes), a Csík zenekar és vendége Presser Gábor, a Tata Helyőrség Zenekar - "Gyep-show"-ja, valamint a néptáncban egyedülálló produkciót alkotó Fitos Dezső Társulat követ.

A Népdal Napját a népzene ínyencei Rendhagyó Prímástalálkozóval zárják, itt lesz többek között Herczku Ági, Lakatos Róbert, Vizeli Balázs Bede Péter és még sokan mások.
magyarnepdalnapja2.jpg

Bővebb információ, részletes program: www.magyarnepdalnapja.hu

Jegyárak:

Felnőtt napijegy: 1.500 Ft

Gyerek/nyugdíjas napijegy: 800 Ft

Valamint 3 napos bérletek.

Közlekedés Martonvásárra:

Aki teheti, vonattal érkezzen, hiszen a rendezvény helyszíne 5 percnyi kényelmes sétára van a vasútállomástól. Vonatok óránként több alkalommal közlekednek Budapest, ill. Székesfehérvár irányából és kevesebb, mint 30 perc alatt érkeznek meg. Aki szereti a népdalokat, a népzenét, jöhet ZENEVONATTAL. Elég, ha indulását vasárnap Budapestről (Déli PU) 11 óra 10 perckor vagy 15 óra 10 perckor induló vonatra időzíti, nem fog csalódni!

Szólj hozzá

fesztivál program Magyar Népdal Napja