2015. sze 11.

Magyar szabadalom segít eldobni a vitamin kapszulákat

írta: budapest24
Magyar szabadalom segít eldobni a vitamin kapszulákat

A hobbikerteké a jövő! Egyszerű megoldással tölthetjük fel kertünk ásványi anyagokban és vitaminokban szegény zöldségeit, gyümölcseit. Az elegendő természetes beviteltől rövid távon javul az általános közérzet és könnyen elkerülhetjük a kisebb betegségeket, hosszútávon pedig jelentősen csökkenthetjük a komoly betegségek kialakulásának kockázatát.

kapszula.jpg
Az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé, életünk részévé váltak a táplálék kiegészítők, különböző vitaminokat tartalmazó kapszulák. Nem csoda, hogy ennyire kapkodunk értük, hiszen az egészséges élethez elengedhetetlenül fontos a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel.

"Az emberi szervezetnek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége ahhoz, hogy enzimek, hormonok és egyéb kémiai anyagok ezrei kifejthessék hatásukat, ráadásul antioxidánsként viselkednek, vagyis lekötik a szabad gyököket a szervezetben. A vitaminok és ásványi anyagok optimális bevitelének kedvező hatása legalább hetek, hónapok múltán válik érezhetővé: javul az általános közérzet, a viselkedés energikusabb, a hangulat optimistább lesz, könnyebb elkerülni vagy leküzdeni a kisebb betegségeket. Fontos szem előtt tartani, hogy miket lehet távlatilag elkerülni az optimális bevitelükkel. Ilyen lehet a csontritkulás, a rák, a szívbetegségek, a stroke, és a szenilitás" - mondta Buda Richárd növényorvos, a Fitohorm Kft. szakmai igazgatója.

A szakember szerint a kapszulák fogyasztását két fő ok indokolja: az egyik, hogy sok esetben nem fogyasztunk elegendő zöldséget és gyümölcsöt, a másik pedig, hogy az intenzív termesztésnek köszönhetően a talajaink ásványi anyagszolgáltató képessége csökkent, valamint a hozamok növekedésével szintén csökken a termények minősége és az élvezeti értéke. Ezek a hatások azonban egy több mint 35 éves magyar szabadalomnak köszönhetően jelentősen mérsékelhetőek a mezőgazdaságban.

"A FitoHorm öntözővízbe vagy permetlébe keverhető tápoldatai az ásványi anyagokat a növények számára könnyen felvehető formában tartalmazzák, amelyek a növénybe jutva gyorsasan beépülnek és újabb ásványi anyagfelvételt és vitamintermelést stimulálnak. A növények annyi ásványi anyagot és vitamint halmoznak a szervezetükbe, hogy képesek lesznek kielégíteni a fogyasztójuk ásványi anyag és vitamin szükségletét, ezen keresztül szükségtelenné teszik a különböző táplálék kiegészítők mesterséges fogyasztását, hiszen a növények a szervezetünk számára legjobban hasznosítható formában tartalmazzák azokat" - árulta el a növényorvos, aki szerint érdemes belevágni a hobbikertészkedésbe.

"A hobbi kertek nagyon fontos szerepet tudnának betölteni az egészséges táplálkozásban, hiszen ezeken a területeken könnyedén megvalósítható a bio vagy a csökkentett vegyszer felhasználással a termesztés. Másrészt változatosabb ásványi anyagokban, ízekben gazdagabb növényekhez jutnának a fogyasztók, ami a minden napi egészségünk megőrzéséhez szintén szükséges" - tette hozzá Buda Richárd.

Szólj hozzá

életmód