2015. sze 12.

Közép-Európa legjobbjai versenyeznek szombaton az OSG-n

írta: budapest24
Közép-Európa legjobbjai versenyeznek szombaton az OSG-n

Már csak két nap és újra az adrenalin uralja a Városligeti Műjégpályát: felzúgó motorok, levegőben cikázó bringák és zúzós hiphop ritmusok a 16. Offline Sport Games fesztiválon.  Az extrém sportok közép-európai versenyei mellett, látványos bemutatókon izgulhatnak az ország minden pontjából érkező vendégek. A nagy sikerű Freestyle Motocross show riderei között egyetlen magyarként újra látható lesz Hujber Péter is.
bmx_flatland.jpg

Szeptember 12-én újra birtokba veszik a Városligeti Műjégpályát az extrém sportok és a hiphop szerelmesei az OSG-n. Az egész napon át tartó versenyek meghívott résztvevői az inline, a skateboard és a BMX műfajokban bizonyíthatnak. A nemzetközi versenyzők között több ismert név is ott lesz, mint például a görkorcsolyás Nick Lomax, aki a koppenhágai Blade Days 2015 nyertese, és háromszor is kiérdemelte a "UK Roller of the Year" díjat. A gördeszkások között indul többek között Martin Pek, a Mistic Cup 2014-es első, majd 2015-ös második helyezettje, és Danilo Pisanjuk, aki Eszéken megnyerte a Pannonian Challenget. A BMX-esek közül kiemelkedik az angol Alex Coleborn, a BMX Cologne 2015 nyertese, akit a legegyedibb stílusú riderként tartanak számon.

A fesztivál egyik legütősebb programja a Freestyle Motocross bemutató, amit idén egy lengyel és német versenyző mellett, egyetlen magyarként Hujber Péter pörget a maximumra.

OSG 16

„A nap, amire egész évben vártál” – Szeptember 12., Városligeti Műjégpálya
freestyle_motocross_1.jpg

„A Freestyle Motocross nem épp veszélytelen sport, szinte minden csontom sérült már. Egyszer előfordult, hogy el volt zárva a benzincsap a motoromon, és amikor a rámpán gázt akartam adni, a motor lefulladt én pedig a kormányon át 20 métert repültem. Vagy amikor "superman" ugrásnál a levegőben nem kaptam el a motor ülését és a földbe csapódáskor szembesültem a rideg valósággal, hogy nem vagyok superman” – mesélte a 34 éves Hujber Péter, aki elfoglaltságai miatt idén teljesen kiszállt a hagyományos motocross bajnokságból, az FMX-re azonban mindig szakít időt, és rendszeresen tart bemutatókat is.
gordeszka_1.jpg

A versenyek mellett a hazai hiphop világ legkeményebb rapperei zúznak majd a színpadokon, mint például a Hősök, Deniz és a Barbárfivérek, valamint idén áll először színpadra együtt a nagy sikerű OSG All Stars. A napot a 8 mérföld és a Fűre tépni szabad című filmekben is zenélő világsztár, ONYX koncertje zárja majd. 

Szólj hozzá

program OSG