2015. sze 16.

Budapest széke

írta: budapest24
Budapest széke

Nyereményakció a Színházak Éjszakáján!

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a budapesti színházi élet nagyszerűségét egy estébe sűrítő rendezvénye, a Színházak Éjszakája. Szeptember 19-én 25 budapesti színház, 61 helyszínén több száz programban villantja fel előttünk az évad előadásainak sokszínűségét. Idén a rendezvény fő támogatójaként ismert Főváros a Budapest széke elnevezésű akcióval is kedveskedik a budapesti közönségnek. Hogy miben áll ez a kampány, arról Szalay-Bobrovniczky Alexandrával, Budapest Főváros Önkormányzatának Humán területért felelős főpolgármester-helyettesével beszélgettünk.

szalay-bobrovniczky_alexandra.jpg

A Színházak Éjszakája sajtótájékoztatóján jelentette be a Főváros Budapest széke elnevezésű programját. Miben áll ez a kampány?

A Főváros által támogatott Színházak Éjszakája nagyon fontos helyet foglal el Budapest kulturális életében. A rendezvény a főváros által fenntartott színházak programjaként indult, mára azonban már kiszélesedett a budapesti színházak programkínálatával. Nagy öröm, hogy ez a budapestiek és a színházi élet közös ünnepe lehet. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy egy, a sikereket kihangsúlyozó kampánnyal a Főváros még többet tehet hozzá a rendezvény üzenetéhez. A Budapest széke elnevezésű kampány a most létrejött városarculati cég, a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. - szervezésében valósul meg. Minden fővárosi fenntartású színházban egy szerencsés néző két ingyen jegyet nyerhet az adott színház általa kiválasztott, az adott évadban játszott előadására.

szalay-bobrovniczky_alexandra1.jpg

 Miért érezte fontosnak a Főváros a kampány elindítását?

A Budapest széke program ugyanazt szeretné elmondani az embereknek, mint a Színházak Éjszakája. A budapesti színházi élet kiemelkedően gazdag, sokszínű és méltán lehetünk büszkék rá. Nagyon sokat dolgoztak a színházak azért, hogy ez így legyen. Budapestnek fontos, hogy az elmúlt években a színházművészetben rendkívül izgalmas dolgok történtek. Azt szeretnénk, ha a Budapest széke ugyanazt jelentené a budapestieknek, és a színházaknak egyaránt: a fővárosi színházak sikerének, a budapesti kulturális életben betöltött szerepének közös ünneplését, hálát a nézők iránt a kitartó érdeklődésért. Nem utolsó sorban fontos, hogy az új városarculattal foglalkozó cég szeretné segíteni a budapestiek informálását, a Főváros által támogatott programok marketingjét is.

Honnan tudhatja a néző, hogy ő nyert?

A projekt során igyekeztünk a játék szeretetét, a rátalálás izgalmát megfogni. Ahogy az elnevezésből is kiderül, a kulcsmomentum a színházi szék. A fővárosi fenntartású színházak előadásain a nézőtér egyik széke egy páros belépőt fog rejteni. Az előadás megkezdése előtt a nézőknek lehetőségük lesz belesni a székük alá, hogy meggyőződhessenek róla, ők-e a szerencsések, akik az adott évadban saját örömükre választhatnak egy másik darabot. Budapest széke így lesz foglalt két személyre.

szalay-bobrovniczky_alexandra2.jpg

A Főváros által fenntartott és a Budapest széke kampányban résztvevő színházak: Centrál Színház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

A cikk a szinhaz.hu oldalon jelent meg.

Szólj hozzá

program