2015. sze 17.

Divatos bajkeverők az Utódok című Disney filmben

írta: budapest24
Divatos bajkeverők az Utódok című Disney filmben

A Disney legújabb, Utódok című filmjének főszereplői Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart és Sofia Carson – a már jól ismert Disney gonoszok tinédzser korú gyerekeit alakítják. A filmben a divatra és az öltözködésre is nagy hangsúlyt fektettek. A jelmeztervező nem más, mint Kara Saun, aki A kifutó (’Project Runway’) című amerikai valóságshow-ban és Queen Latifah beszélgetős műsorában is dolgozott.

A becsületes csajok és a rosszlányok eltérő stílust képviselnek az Utódokban: a gonosz karakterek stílusát a 80-as évek brit punk érája ihlette, sok a szegecs és az industrial elem. Főként az olyan színek dominálnak, mint például a füstös sötétzöld, a lila és a piros árnyalatai, melyek fakóak, így régies hatást keltenek. Jellemző anyag a bőr.
utodok_-mal.jpg

Ezzel szemben a jók stílusát a letisztultság jellemzi. Pasztellszíneket viselnek, mint például babakék, halványsárga, rózsaszín, halványlila és sok-sok fehér. Igazán természetes hatást keltenek.

A merész gonoszok:

 utodok_jane.jpg

Mal (színésznő: Dove Cameron)

  • Demóna lánya
  • jellemző színe a lila (a haja is lila)
  • jellemző ruhadarabok és kiegészítők: lila bőrkabát, szegecselt, illetve bőrbetétekkel díszített farmer, bakancs, ujjatlan bőrkesztyű, nagyméretű gyűrű

utodok_lonnie.jpg

Evie (színésznő: Sofia Carson)

  • a Hamupipőke Gonosz Boszorkájának lánya
  • jellemző színe a kék (a haja is kék)
  • jellemző ruhadarabok és kiegészítők: fekete-fehér graffiti leggings és graffiti szoknya, kék bőrkabát köpennyel, bokacsizma

A konzervatív stílusú lányok:
utodok_mal.jpg

Jane (színésznő: Brenna d’Amico)

  • a Hamupipőkében megismert Tündérkeresztanya lánya
  • jellemző ruhadarab: babakék, fodros ruha, testszínű körömcipő

 mal_evie.jpg

 

 

Audrey (színésznő: Sarah Jeffery)

  • Auróra hercegnő lánya
  • jellemző ruhadarab: púderrózsaszínű ruha, babakék cipő

Lonnie (színésznő: Dianne Doan)

  • Mulan lánya
  • jellemző ruhadarab: a távol-keleti kultúra által ihletett kimonószerű, élénk színekben pompázó ruha

 
utodok_audrey.jpg

Az elsősorban gyerekeknek és tiniknek készült családi filmet szeptember 19-én (szombaton) 10:30-kor mutatja be a Disney Csatorna.

Az Emmy-díjas Kenny Ortega ("High School Musical") rendezte, koreografálta és executive producerként is jegyzi az Utódokat.
utodok_evie.jpg

Az Utódok rövid története

A történet a modernkori Auradon idilli királyságában játszódik. Ben, a Király és a Királyné (Szörnyeteg és Belle a Szépség és a szörnyetegből) fia a trón várományosa. Első intézkedése, hogy Mal, Evie, Carlos és Jay, akik Demóna, Boszorka, Szörnyella és Jafar bajkeverő gyermekei, visszatérhetnek 20 éves, az Elveszettek Szigetére történő száműzetésükből, és először léphetnek Auradon iskolájába, hogy együtt tanuljanak Tündérkeresztanya, Csipkerózsika, Hamupipőke és Mulan tinédzser korú gyerekeivel. Vajon a szüleik nyomdokaiba lépnek-e, vagy végül jó útra térnek?

 utodok_evie2.jpg

A történet olyan kérdéseket vet fel, mint az önbizalom, a belső szépség megtalálása, a választás szabadsága, a személyes felelősségvállalás, a csapatmunka, az igazság és az empátia.

 utodok_evie3.jpg

Szólj hozzá

divat Disney Utódok tv/rádió