2015. sze 19.

Itt a KözJóTett elnevezésű önkéntes programsorozat

írta: budapest24
Itt a KözJóTett elnevezésű önkéntes programsorozat

A programsorozat immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete jóvoltából (HaKöSz) szeptember 24. és október 1. között a Budapesti Corvinus Egyetemen.
unnamed_126.jpg

Az egyetemi diákszervezet 2008 novemberében alakult azzal a célkitűzéssel, hogy közelebb hozza az egyetemi hallgatóságot társadalmunk valós gondjaihoz, segítse a jövő döntéshozóit felelős, a közösséggel szolidáris állampolgárokká nevelni, fokozza a felsőoktatási intézmények szerepét a minket körülvevő problémák megoldásában, növelve ezzel az egyetemek és főiskolák presztízsét is. 2009 áprilisában került megrendezésre első ízben a KözJóTett elnevezésű programsorozatunk, melynek keretein belül több száz diáktársunk vett részt társadalmilag hasznos, önkéntes közösségi akciókban.

A KözJóTett mára a Corvinus szerves részévé vált, szervezetünk ebben a félévben is önkéntes programok széles skálájával várja az érdeklődőket. Az idei KözJóTetten ismét megrendezésre kerül az egyetemen a Vegán ételkóstoló, de lesz szakértői kerekasztal-beszélgetés a kozmetikumokról “Mit rejt a tégely?” címmel . Azonban, ha valaki aktívan szeretne közreműködni, arra is lesz lehetőség! A Bólyai Gyermekotthonban három napon át csatlakozhatnak hozzánk önkéntesek, és segíthetnek szebbé varázsolni a gyermekek környezetét. Ezen a programon 150 önkéntesre számítunk! A Noé Állatotthonban menhelyi kutyákat fogunk sétáltatni, a Cseppkő Gyermekotthonban pedig focikupán vehetnek részt az érdeklődők, akár játékosként is! Vagy a “Kreatív kencekonyhában” elkészíthetik saját vegyszermentes házi kozmetikumaikat, de a programsorozat alatt ételcsomagokat is összeállíthatnak és szétoszthatnak a rászorulóknak a segíteni vágyók!

Programjainkról részletes információkat alább:

Szeptember 24. (csütörtök)

Mit rejt a tégely? Szakértői kerekasztal-beszélgetés a kozmetikumokról.

Szeptember 24-26. (csütörtök - péntek - szombat)

Kertépítő piknik a Bólyai Gyermekotthonban.

Szeptember 26. (szombat)

Kutyasétáltatás a Noé Állatotthonban.

Szeptember 27. (vasárnap)

Focikupa a Cseppkő utcai gyermekotthonban.

Szeptember 28. (hétfő)

Vegán ételkóstoló a Corvinuson a HaKöSz szervezésében.

Szeptember 29. (kedd)

Kreatív kencekonyha, avagy készítsd el saját vegyszermentes házi kozmetikumaidat!

Szeptember 30. (szerda)

Csomagosztás hajléktalanoknak,

A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet honlapunkon tehet meg: 

Szólj hozzá

fesztivál program