2015. sze 22.

“Dallam és Szenvedély” harmonikán, hegedűn

írta: budapest24
“Dallam és Szenvedély” harmonikán, hegedűn

Két fantasztikus hangszeres szólista, két koncert Pesten és Budán.  Orosz Zoltán és vendége Illényi Katica; a harmonika és a hegedű nagymesterei adnak egyedülálló hangulatú koncertet szeptember 25-én és 27-én.
katica_zoltan_1_1.jpg

Orosz Zoltán harmonikaművész és Illényi Katica "Dallam és Szenvedély" címmel adnak koncertet szeptember 25-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban, valamint szeptember 27-én a Csili Művelődési Központban.

Az előadások különlegessége, hogy Orosz Zoltán ezúttal Illényi Katicát kérte fel vendégnek, így együtt fogják felejthetetlenné tenni a közönség számára ezt a rendkívül izgalmas zenei találkozást.

A koncerten közreműködik Balogh Zoltán gitárvirtuóz, a balkáni és világzene nemzetközileg ismert és elismert előadója, Orosz Zoltán zenekarának állandó tagja.

Orosz Zoltán és Illényi Katica már évek óta gondolkoztak egy közös koncert lehetőségében, de nemzetközi elfoglaltságaik miatt az első színpadi találkozásra csak 2015-ben kerülhetett sor. Legutóbb és egyben legelőször a veszprémi Petőfi Színházban varázsolták el zenéjükkel a közönséget és egymást egy jótékonysági koncerten, ahol művészbarátaikkal közösen az autista gyermekek részére ajánlották fel a teljes bevételt. A világszínvonalú előadás elsöprő sikert aratott, a koncert végén a közönség percekig tomboló, álló tapssal ünnepelte a művészeket. A harmonika és a hegedű egyenrangú játéka, virtuozitása, a közös muzsikálás öröme, az improvizációk megismételhetetlensége olyan zenei magasságokat idézett, olyan varázslatos világba nyújtott betekintést, ami életre szóló, meghatározó élményt jelentett közönségnek és előadóknak egyaránt.

Az első közös zenélés örömteli tapasztalatai, és a közönség viharos reakciói hatalmas lendületet adtak egy teljesen új repertoár előkészítéséhez, ami átível a hazai és nemzetközi kortárs, a klasszikus – és a világzene ösvényein, megérint és elringat a "Dallam és Szenvedély" útján. A művészek hosszabb távra tervezik az együttműködést folyamatosan csiszolva és bővítve műsorukat.  Koncertjeik egyedi hangulatát a pillanat varázsa, a színpadon megszülető hangok inspirálta élmény teszi minden alkalommal egyedivé és megismételhetetlenné, előadásról-eladásra változatossá. Az itthon és a világon is egyedülálló produkcióra már külföldről is felfigyeltek és több megkeresés érkezett Európából és a Távol-Keletről egyaránt.

Orosz Zoltán & Illényi Katica:  “Dallam és Szenvedély”

Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 25. 19:00 óra

Csili Művelődési Központ - szeptember 27. 18:00 óra

Szólj hozzá

program Illényi Katica Orosz Zoltán