2015. okt 02.

Gálával ünnepli Törőcsik Mari 80. születésnapját a Nemzeti Színház

írta: budapest24
Gálával ünnepli Törőcsik Mari 80. születésnapját a Nemzeti Színház

November 23-án, Törőcsik Mari Kossuth-díjas színésznő, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze 80. születésnapján gálával tiszteleg a művésznő előtt a Nemzeti Színház. A gála rendezőjének Jordán Tamást kérte fel Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

image_8.jpg

Törőcsik Mari különleges előadással készült a születésnapjára. A nyáron megkezdte Az öreg és a tenger című produkció próbáit Anatolij Vasziljev rendezővel, ám orvosai tanácsára végül nem vállalta a bemutatót. A művésznő továbbra is játssza a Nemzetiben a szerepeit, legközelebb október 24-én és 25-én lép színpadra Zsótér Sándor rendezésében, Henrik Ibsen Brand című darabjában.

A művésznő 80. születésnapjára a Nemzeti Színház kiállítást rendez, melyen olyan tárgyakat is szeretnénk bemutatni, melyeket a művésznőhöz kapcsolódóan őriznek tisztelői. Várjuk azok jelentkezését, akik fotókkal, jegyekkel, egyéb tárgyakkal rendelkeznek és ezeket ideiglenesen a kiállítás rendelkezésére bocsájtanák. A felajánlásokat a torocsik80@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen fogadjuk. Azoknak, akik a kiállítás időtartamára felajánlják személyes emléktárgyukat a művésznőről, különleges ajándékkal kedveskedik a Nemzeti Színház.

Szólj hozzá

Törőcsik Mari Nemzeti Színház