2015. okt 16.

KIC InnoEnergy Accelerator HUB megnyitása

írta: budapest24
KIC InnoEnergy Accelerator HUB megnyitása

2015. október 15-én a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a KIC InnoEnergy SE sajtótájékoztató és konferencia keretében megnyitotta a közösen üzemeltetett KIC InnoEnergy Accelerator HUB irodát. Az alapító felek célja az innovatív termékkel rendelkező vállalkozások támogatása az üzleti modell fejlesztésén keresztül a nemzetközi piacra lépés érdekében. Az iroda a Bay Zoltán Nonprofit Kft. székhelyén Budapesten, a Kondorfa utca 1. szám alatt fog működni, de szolgáltatásai országosan is elérhetőek lesznek.

kic2.png

Az együttműködés a KIC InnoEnergy Highway® üzleti ösztönző programjára és energetikai piacon képviselt nemzetközi partner hálózatára, továbbá a Bay Zoltán Nonprofit Kft. az ipari innovációs szolgáltatások és fejlesztések terén elfoglalt szerepére és partneri hálózatára épül.

A megnyitó ünnepségen Dr. Grasselli Norbert bemutatta a Bay Zoltán Nonprofit Kft. kutatóintézeti tevékenységét, a cég szerepét a hazai ipar hatékonyságának növelésében. Anna Czerwinska a KIC InnoEnergy SE kelet-közép-európai üzletfejlesztési vezetője hangsúlyozta a társaság elkötelezettségét a fenntartható energiagazdálkodás és az ezt támogató technológiák mielőbbi piacra juttatása iránt. Dervalics Ákos a KIC InnoEnergy Accelarator HUB vezetője kifejtette, hogy az iroda a KIC InnoEnergy kialakult nemzetközi gyakorlatára épít. Az energetikai piacra szánt technológiával rendelkező vállalkozásoknak nyújt testre szabott üzleti mentoring szolgáltatásokat üzleti modelljük fejlesztésében, felkészítve őket a KIC InnoEnergy Highway® komplex nemzetközi üzletfejlesztési programra, mely eredményeként nemzetközi piacra lépésre és befektetésre számíthatnak a résztvevők.

A KIC InnoEnergy Accelerator HUB a pályázatokkal ellentétben a szolgáltatását befektetésként nyújtja, melynek megtérülését közös kockázatvállalás elve mentén várja, erről a vállalkozóval minden esetben egyedi megállapodás születik.

kic1.png

A programban való részvétel az alábbi előnyökkel jár:

  • Kifejezetten a fenntartható energiagazdálkodásra fókuszál, e területen nem csupán pénzügyi, hanem szakmai befektetőként is lehet rá számítani.
  • Elkötelezett, hogy hozzásegít minden, a KIC InnoEnergy Highway® programban résztvevőt a validált üzleti modellhez, azaz az első fizető ügyfélhez, akár még tovább is.
  • Holisztikus megközelítést alkalmaz, mely során együttesen vizsgálja a technológia, a piac, a résztvevő személyek jellemzőit és a pénzügyi kérdéseket. A legjobb megoldásra törekedve nyit ajtót az említett irányokban a vállalkozó számára.

Bárki jelentkezhet, aki rendelkezik energetikai piacra szánt legalább prototípus szintű technológiával és érez magában kellő bátorságot ahhoz, hogy megmutassa leendő partnereinek, ő hogy csinálna üzletet ötletéből.

A KIC InnoEnergy Accelerator HUB 2016 1. negyedévétől a vállalkozói készségeket és energetikai mérnöki tudást együttesen nyújtó egyetemi mester, Phd. vagy executive képzéseket is fog közvetíteni az érdeklődő hallgatók, munka mellett magasabb fokozatot szerezni vágyók számára. Ezen oktatási programok népszerűségét különösen azon mérnökök körében várjuk, akik a megszerzett szaktudás és gyakorlat mellé vállalkozási és vállalatvezetési ismereteket kívánnak szerezni specifikusan az energetikai iparágra koncentrálva.

Szólj hozzá